Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mariscos a la costa brava (Skaldyr i krydret tomatsauce)

Mariscos a la costa brava (Skaldyr i krydret tomatsauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Diverse Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :




Ingredienser:
 Sauce:
0.5 dl.Olivenolie
2.5 dl.Finthakket løg
2 spsk.Finthakket hvidløg.
9 tomater eller 7 dl. Hakkede dåsetomater
2 spsk.Tomatpure
50 g.sardelfilet
1 laurbærblad
1 tsk.Oregano
1 knsp.Basilikum
1 knsp.cayennepeber
1 tsk.Salt
1 knsp.Peber
2.5 dl.Hvidvin
2 spsk.Citronsaft
2 spsk.Hakket persille
 
 Skaldyr
1 hummer ca. 700 g.
500 g.jomfruhummer
0.5 dl.Olivenolie
20 blåmuslinger og evt. andre muslinger
 


Opskrift:

Sauce:
Varm olien op i en tykbundet gryde. Kom løg og hvidløg i og lad det småstege, til løgene er klare, men ikke brune. Rør hakkede tomater, der er befriet for skind og kerner, i. Hak sardelfiletterne groft og kom dem, tomatpure, laurbærblad, oregano, basilikum, cayennepeber, salt og peber i og varm det op. Lad det koge, til en del af væsken er fordampet og blandingen er tyktflydende. Kom vand, vin, citronsaft og persille i og stil gryden til side.

Skaldyr:
Hug halen af hummeren med en stor tung kniv og del den på tværs i stykker på 2½ cm’s tykkelse. Hug klørene af og flæk kroppen på langs og derefter på tværs i fire dele. Fjern tarm og mave. Tag skjoldet af jomfruhummerne, men lad det sidde på halen. Fjern tarmen. Skyld dem under rindende koldt vand.

Varm olien op i en pande og tilsæt hummerstykkerne. Vend stykkerne og lad dem småstege 3-4 minutter, til skallen begynder at blive rød. Flyt hummerstykkerne over på fedtsugende papir. Læg jomfruhummer og muslinger der er kogte og pillede ud af skallen, i panden og steg dem under omrøring i et par minutter. Lad dem dryppe af.

Kom det hele i saucen, bring det o kog og lad det småkoge ca. 10 minutter under låg. Smag retten til og server den lige fra gryden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5096 gange,
og udskrevet 42 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu