Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Husarsteg med bagte kartofler

Husarsteg med bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Husarsteg med bagte kartofler, billede 4 Husarsteg med bagte kartofler, billede 1 Husarsteg med bagte kartofler, billede 2 Husarsteg med bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Nakkefilet. helt afpudset
   
  Fyld:
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Timian, tørret
   
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   


Opskrift:

Kødet skæres i skiver - men ikke helt igennem. Champignoner i skiver og løg i terninger svitses godt i smør på panden, tilsættes lidt rasp og smages til med salt, peber og timian.

Fyldet fordeles mellem skiverne, som holdes sammen med kødpinde eller tandstikkere. Stegen lægges i et ovnfast fad.

Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet, som sættes i ovnen, der er forvarmet til 200 grader C. alm. ovn ca. 1 3/4 time. Der lægges evt. stegefilm over.

Kartoflerne skrubbes godt og bages i ovnen den sidste time af stegetiden.

Skyen smages til og jævnes bl.a. med lidt creme fraiche.

Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysovsen og resten af creme fraichen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (19 stemmer)

Opskriften er vist 103584 gange,
og udskrevet 3426 gange.


Energi:
KJ total 23376 (5565 kcal)
KJ pr. Pers. 3896 (927 kcal)
Vægt ialt 4549 gram
Vægt pr. Pers. 758 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 513 KJ (122 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-03-02 16:44:47
Hvis der er bacon på er det ikke husardsteg......så heddercden baconsteg min ex var kok og vi har lavet den utallige gange og alle elsker den


lene Jensen  -  2012-03-19 12:00:15
Stegen får en ekstra god smag hvis man ligger becon skiver over stegen den sidste halve time inden stegen er færdig.


Myren  -  2012-03-03 21:46:56
ahhh den er god denne her, bare lige 150 gram bacon og en 3 til 4 fed hvidløg i fyldet :D


Bodil  -  2010-10-27 14:00:00
Jeg har lige prøvet denne her Husarsteg for alle mine arbejdskollegaer og de var vild begejstet.De syntes alle den var rigtig god. Jeg har lavet den flere gange og den går man aldrug fejl af til kræsna gæster


Dorthe  -  2008-04-15 19:15:24
Der mangler bacon oven på det skal der være på en rigtig husarsteg