Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg af svinekam

Flæskesteg af svinekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 9 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Flæskesteg af svinekam, billede 4 Flæskesteg af svinekam, billede 1 Flæskesteg af svinekam, billede 2 Flæskesteg af svinekam, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram Svinekam med svær. rå
2 spsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 laurbærblade
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Brunede kartofler:
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1000 gram Små kartofler pillet vægt
   


Opskrift:

Bed slagteren ridse sværen helt ned til kødet med 1/2 cm. mellemrum - men uden at ridse i kødet. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Stik evt. også et par laurbærblade ned mellem sværene.

Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Hæld evt. vand i bradepanden, hvis der ønskes sauce.

Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå 2-21/2 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen er 75 grader, så er stegen færdig.

De sidste ca. 5 minutter kan stegen grilles for at få sværen sprød, men hold godt øje, da den hurtig kan blive brændt.

Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile utildækket i ca. 20 minutter.

Flæskestegssovs
Si stegeskyen op i en gryde, drys 2 spsk. mel over og lad den stå et øjeblik. Pisk så sovsen godt igennem. Sky kan suppleres med kartoffelvand eller bouillon.

Farv med kulør og smag til med salt og peber.

Sukkerbrunede kartofler: Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme, til det er gyldent. Undlad at røre i det. Kom smør i og skru op til kraftig varme. Rør i smørret og lad det smelte. Kom kartoflerne i et dørslag og skyl dem under koldt vand. Kom de våde kartofler i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 minutter. Vend forsigtigt i dem. Hvis kartoflerne ønskes mere lyse - brunes de kun 4 minutter.

Server med hvide kartofler og rødkål

Tips:

Beregn 30 minutter pr ½ kg.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (44 stemmer)

Opskriften er vist 321842 gange,
og udskrevet 5143 gange.


Energi:
KJ total 35771 (8516 kcal)
KJ pr. Pers. 3974 (946 kcal)
Vægt ialt 4610 gram
Vægt pr. Pers. 512 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 775 KJ (184 kcal)
Protein 13.0 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2012-12-15 11:55:41
Conny, du skal være meget opmærksom på, at din centertemperatur når over 72 gr. inden du serverer stegen. Dette på grund af div. bakterier som f.eks. salmonella, der sagtens kan være i svinekød. Samtidig vil jeg gi' Thomas ret vedr. at starte med at sværen er ned i vandet. Det giver det bedste resultat.


Thomas S  -  2010-08-10 17:21:24
hvorfor ikke lade stegen stå på hovedet i vandet de første 15 min og derefter vende den og give lidt salt laurbærblade der? det giver da en dejlig sprød svær.


Conny  -  2010-05-20 13:31:33
Synes den bliver bedst med stegetemperatur 65 gr. i midten af kødet - tages ud, og ovnen sættes på grill i ca. 5-8 minutter for at få en sprød svær, hvis ikke den har det.


fsmurer  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god