Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Solbærmarmelade

Solbærmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Solbærmarmelade, billede 4 Solbærmarmelade, billede 1 Solbærmarmelade, billede 2 Solbærmarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 70 gram.
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Rød Melatin
   


Opskrift:

Solbærrene skylles og hældes i kogende vand, hvori de koges 5 min.

Sukkeret tilsættes og gives et opkog.

Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt med en gaffel og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring og koger yderligere 2 min.

Marmeladen fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (46 stemmer)

Opskriften er vist 194029 gange,
og udskrevet 4474 gange.


Energi:
KJ total 16784 (3996 kcal)
KJ pr. Portion 16784 (3996 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 762 KJ (181 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 44.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Chriskrass  -  2017-07-14 10:31:33
Drop Vand :)


henning  -  2016-07-31 18:52:23
marmeladen bliver tynd


  -  2016-07-09 19:17:18
brugte kun 600 gram sukker og 1 1/2 dl vand og det stivnede perfekt og er ikke for sødt


  -  2016-04-17 17:56:03
ingen grund til at komme vand i, så kan man jo ligeså godt købe marmeladen. Jeg kommer aldrig vand i, hvis du følger opskriften på marmalitposerne, så brug ca. 100 gram bær mindre, så skulle den blive stiv nok, jeg laver kun marmalade, man kan også godt bruge lidt mindre sukker, der må man lige smage.


Lars J. Buhl  -  2015-07-25 12:28:51
til [email protected] Hvis man vil have en velsmagende marmelade, så skal der MINDST mulig vand i. Derfor giver det ingen mening at bruge 2 liter vand til 3 kg. solbær. Hvis du fulgte opskriften, så skulle der max 12 deciliter i. Jeg ville begrænse vandet mest muligt og varme det stille og roligt op.


  -  2014-07-08 19:43:09
Hvad er melatin? og er det lige meget om det er rød el gul?? på forhånd tak. Vh Anna


Ærensgaard  -  2012-07-27 20:41:17
500 g sukker + 1 brev gul Melatin - så bliver det godt. Et sjat rom skader heller ikke.


Anne Marie  -  2012-07-21 17:06:48
Pyh, det er første gang jeg prøver at lave marmelade, og jeg synes godt nok den er blevet MEGET sød! Øv... Pas på med sukkeret...


[email protected]  -  2011-12-04 14:47:31
Jeg har brugt 5 poser rød marmelit til 3 kg. solbæk, 2 liter vand og 3 kg. sukker, men det vil slet ikke blive stift. Solbærerne har kogt som de skulle og til sidst har jeg blandet marmelit med sukker og drysset det i. Jeg har haft det hele på glas og det blev ikke stift, 2 dage efter kogte jeg det op igen med 2 poser marmelit. Det er stadigvæk ikke stift. Hvad gør jeg forkert.


Signe TS  -  2008-09-03 18:19:30
Jrég synes at der er lidt for meget sukker i.... måske 50-100g mindre efter min smag...


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der blev godt 1½ l. marmelade ud af denne portion


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Er bærrene meget modne skal der nok tilsættes ekstra melatin.