Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kylling med rød karry sauce

Kylling med rød karry sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :


Kylling med rød karry sauce, billede 4 Kylling med rød karry sauce, billede 1 Kylling med rød karry sauce, billede 2 Kylling med rød karry sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling
 
3 tsk.rød karrypasta
2 fed.hvidløg, finthakket
1 spsk.galanga, finthakket
1 stilkecitrongræs, fintsnittet
5 hele kaffir limeblade
3 stødte hele nelliker
 
2 ds.kokosmælk (2 x 400 ml)
1 løg i smalle både
2 gulerødder, skåret i tynde skrå skiver
1 spsk.koncentreret tomatpure
2 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
1 spsk.olie
 
 Pynt:
 basilikum, frisk
 
Opskrift:
Del kyllingen i ca. 10 stykker.

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Rist karrypasta, hvidløg, galanga, citrongræs, kaffir limeblade og nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege i 5 minutter. Kom derefter grøntsager, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 20-30 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykker med ben må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker. Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (24 stemmer)

Opskriften er vist 77043 gange,
og udskrevet 955 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

JC  -  2008-07-08 13:23:02
Rigtig god opskrift; står også i Mit Thaikøkken 1.