svinekam helt uden spæk1 kg. svinekam helt uden spæk
1
stort bdt. persille1 stort bdt. persille
reven skal af 1 citron reven skal af 1 citron
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1/2
tsk.
tørret basilikum1/2 tsk. tørret basilikum
1
æggehvide1 æggehvide
salt salt
peber peber
Opskrift:
Sæt bagekartoflerne i ovnen ved 160°C.
Gnid kødet med 1 tsk salt og pensel dets
overside med æggehvide. Bland friskhakket persille, citronskal, hakket hvidløg
og basilikum i resten af æggehviden, og fordel blandingen på kødets overside.
Tryk let efter med hånden, og læg stegen i et ovnfst fad. Hæld 1 dl. vand ved, og læg evt. et par persillekviste ved. Dæk fadet med stegefilm, og steg det i ovnen i ca. 1 time.
Tag stegen ud og mål centrumstemperaturen. Stegetermometeret skal vise knap 65°C, hvis stegen ønskes rosa. Knap 70°C hvis den ønskes genenmstegt.
Sæt stegen til hvile, si skyen og skum den evt. Smag den til med salt, peber og evt. reven citronskal og jævn den let.
Tilbehør
Skær kødet for, og server det med bagte kartofler og tomat/courgette-salat med olie/citronmarinade til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8078 gange, og udskrevet 260 gange.
Kommentarer
inger - 2007-09-22 16:43:00 super lækker steg
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider