Svinekam i citron-persille

Svinekam i citron-persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.svinekam helt uden spæk
1 stort bdt. persille
 reven skal af 1 citron
1 fedhvidløg
1/2 tsk.tørret basilikum
1 æggehvide
 salt
 peber
 
Opskrift:
Sæt bagekartoflerne i ovnen ved 160°C.

Gnid kødet med 1 tsk salt og pensel dets overside med æggehvide. Bland friskhakket persille, citronskal, hakket hvidløg og basilikum i resten af æggehviden, og fordel blandingen på kødets overside. Tryk let efter med hånden, og læg stegen i et ovnfst fad. Hæld 1 dl. vand ved, og læg evt. et par persillekviste ved. Dæk fadet med stegefilm, og steg det i ovnen i ca. 1 time.

Tag stegen ud og mål centrumstemperaturen. Stegetermometeret skal vise knap 65°C, hvis stegen ønskes rosa. Knap 70°C hvis den ønskes genenmstegt.

Sæt stegen til hvile, si skyen og skum den evt. Smag den til med salt, peber og evt. reven citronskal og jævn den let.

Tilbehør
Skær kødet for, og server det med bagte kartofler og tomat/courgette-salat med olie/citronmarinade til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8280 gange,
og udskrevet 262 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

inger  -  2007-09-22 16:43:00
super lækker steg