Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt svinekam med stegte kartofler

Sprængt svinekam med stegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6-8 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Saltlage
2 l.vand
400 g.groft salt
4 spsk.sukker
1 1/2 kg.svinekam uden svær
 
 Kogelage
1 1/2 l.vand
3 helenelliker
1 mellemstort zittauerløg (ca. 75 g)
3 laurbærblade
5 helepeberkorn
 
 Stegte kartofler
1 1/2 kg.kartofler
75 g.smeltet smør
1 tsk.groft salt
 
 Ærtepuré
1 mellemstort, hakket zittauerløg (ca. 75 g)
1 dl.vand
1 kg.fine ærter
1 3/4 dl.cremefraiche 38%
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Frosset flødeskum
1 1/2 dl.piskefløde
2 spsk.frisk, hakket persille
2 tsk.ravigottesauce
1/2 tsk.groft salt
 


Opskrift:

Saltlage:
Giv vand, salt og sukker et opkog, indtil salt og sukker er opløst. Lad lagen blive kold. Læg svinekammen i et dybt fad eller en skål, og hæld saltlagen over så den dækker. Lad svinekammen stå koldt og tildækket i 2 døgn.

Kogelage:
Læg svinekammen i en gryde (ca. 4 liter) og hæld vand ved. Den skal være dækket. Bring vandet i kog og skum suppen. Stik de hele nelliker i det pillede løg. Tilsæt løg, laurbærblade og peberkorn. Kog svinekammen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Lad den stå og trække i suppen i ca. 15 min.

Stegte kartofler:
Skræl kartoflerne, og halver dem på langs. Skær hver halvdel i 4 dele (på langs). Læg kartoflerne i et lag i en bradepande. Hæld det smeltede smør over. Steg kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem af og til. Drys med salt ved serveringen.

Ærtepuré
Bring løg og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Blend grønsagerne ad 2-3 gange og hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt cremefraiche og varm pureen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Frosset flødeskum
Pisk fløden stiv og vend persillen i. Smag til med ravigottesauce og salt. Beklæd et spækbrædt eller fladt fad med alufolie. Sæt flødeskummet i 16 toppe på alufolien og frys dem 1-2 timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18457 gange,
og udskrevet 424 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu