Saltlage:
Giv vand, salt og sukker et opkog, indtil salt og sukker er opløst. Lad lagen blive kold. Læg svinekammen i et dybt fad eller en skål, og hæld saltlagen over så den dækker. Lad svinekammen stå koldt og tildækket i 2 døgn.
Kogelage:
Læg svinekammen i en gryde (ca. 4 liter) og hæld vand ved. Den skal være dækket. Bring vandet i kog og skum suppen. Stik de hele nelliker i det pillede løg. Tilsæt løg, laurbærblade og peberkorn. Kog svinekammen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Lad den stå og trække i suppen i ca. 15 min.
Stegte kartofler:
Skræl kartoflerne, og halver dem på langs. Skær hver halvdel i 4 dele (på langs). Læg kartoflerne i et lag i en bradepande. Hæld det smeltede smør over. Steg kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem af og til. Drys med salt ved serveringen.
Ærtepuré
Bring løg og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Blend grønsagerne ad 2-3 gange og hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt cremefraiche og varm pureen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Frosset flødeskum
Pisk fløden stiv og vend persillen i. Smag til med ravigottesauce og salt. Beklæd et spækbrædt eller fladt fad med alufolie. Sæt flødeskummet i 16 toppe på alufolien og frys dem 1-2 timer.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 19417 gange, og udskrevet 458 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider