svinekam uden svær og ben 1,2 kg. svinekam uden svær og ben
salt salt
peber peber
1
løg 1 løg
1
gulerod 1 gulerod
1
fed
hvidløg 1 fed hvidløg
1½
spsk.
tomatpuré 1½ spsk. tomatpuré
3
spsk.
vineddike, helst balsamico 3 spsk. vineddike, helst balsamico
2
dl.
hvidvin 2 dl. hvidvin
4
dl.
bouillon 4 dl. bouillon
Sauce: Sauce:
100
g.
tranebær eller ribs 100 g. tranebær eller ribs
2
spsk.
brun farin 2 spsk. brun farin
2
spsk.
hvedemel 2 spsk. hvedemel
salt salt
Pynt: Pynt:
1-2
rødløg 1-2 rødløg
10
g.
smør eller margarine 10 g. smør eller margarine
1
tsk.
tørret timian eller provencekrydderi 1 tsk. tørret timian eller provencekrydderi
8
kumquats8 kumquats
Tilbehør: Tilbehør:
1½
kg.
kartofler1½ kg. kartofler
250
g.
grønne bønner250 g. grønne bønner
Opskrift:
Skær løg og gulerod i skiver. Hak hvidløget. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med peber. Brun kødet på alle sider ved god varme, først med fedtsiden nedad, i alt 4 minutter. Tag kødet op og drys det med salt. Svits løg og gulerod ved jævn varme i et par minutter. Rør tomatpureen i . Svits det hele under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt vineddike og lad den næsten fordampe. Kom hvidløg, hvidvin og bouillon i og kog det i 10 minutter med låg.
Læg kødet tilbage i gryden. Steg det ved svag varme i ca. 45 minutter under låg. Vend det efter 20 minutter. Bruges et stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 65 grader. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 20 min.
Si skyen og skum den for fedt. Hak tranebær, farin og mel groft i en food-processor. Uden food-processor hakkes tranebærrene igennem en persillehakker og blandes med farin og mel. Kog skyen op. Pisk blandingen i. Kog saucen godt igennem. Smag den til med salt.
Hak rødløg fint. Svits det på pandeni fedtstof med timian i et par minutter. Skær kumquats i tynde skiver og lad dem svitse med et par minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8988 gange, og udskrevet 210 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider