Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky

Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
800 g.svinefilet med 3 mm spæk
 kødsnor
 salt
 peber
2 kvistefrisk rosmarin
 
 endivie
4 småendivier (julesalat)
10 g.smør
 salt
 peber
½-1 tsk.citronsaft
3 spsk.sukker
 
 Rosmarin dauphines
175 g.kartofler
20 g.smør
½ dl.hvedemel
1 lilleæg
 salt
1 spsk.frisk rosmarin
3-5 dl.olie
 
 Æblesky
1 æble
1-2 skalotteløg
1 dl.hvidvin
1 dl.Calvados eller æblejuice
20 g.smør
 salt
 peber
 
 Tilbehør
 Små asparges kartofler
 


Opskrift:

Kødet
Svinefileten snøres med kødsnor, se foto. Kødet duppes tørt med køkkenrulle og krydres med salt og peber. Brun kødet med fedtsiden nedad først i en gryde, som kan sættes i ovnen. Brunes godt på alle sider. Stil gryden i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i 30-40 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 60 grader. Skyen i gryden bruges til æblesky. Skær kødet i ca. 2 cm tykke skiver.

Karamelliseret endivie
Kog endivierne i vand tilsat smør, salt, peber og citronsaft. Kogetiden er ca. 15 minutter. Mærk med en spids kniv om de er møre. Lad dem dryppe af i en si. Halvér dem på langs, se foto. Dyp dem i sukker og steg dem på en varm tør teflonpande. Sukkeret skal karamellisere, så endivierne blive lysebrune.

Rosmarin dauphines
Kog kartoflerne og kom dem igennem en purépresse.

Bring ½ dl vand og smørret i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel. Kog det igennem til det bliver en samlet "bolle". Kom det i en skål og tilsæt ægget lidt ad gangen. Rør godt. Håndmixer eller røremaskine kan med fordel bruges. Tilsæt et drys salt. Stil det i køleskab til det skal bruges. Bland det med kartoffelpuréen. Tilsæt finthakket rosmarin før brug.

Varm olien i en gryde. Mærk med en tændstik uden svovl om olien er varm nok. Det skal syde om tændstikken. Form rosmarinbollerne med en barneske og kog dem i olien, se foto. Vend dem. Tag bollerne op, når de er lysebrune og netop gennembagte. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og servér straks.

Æblesky
Skræl evt. æblet og kom skrællen i gryden med skyen fra kødet sammen med fintsnittet skalotteløg. Tilsæt hvidvin og Calvados. Kog ind til det halve. Si skyen og pisk koldt smør i små tern i saucen, så den jævner let. Skær æblet i små tern. Tilsæt æbletern og smag saucen til med salt og peber.

Tips:

Kødet kan lægges i et ildfast fad, hvis man ikke har en gryde, der kan gå i ovnen Endivie kan koges dagen i forvejen og opbevares i køleskab Dejen til rosmarin dauphines kan laves nogle timer i forvejen, bare den opbevares i køleskab




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7166 gange,
og udskrevet 81 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu