Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky

Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
800 g.svinefilet med 3 mm spæk
 kødsnor
 salt
 peber
2 kvistefrisk rosmarin
 
 endivie
4 småendivier (julesalat)
10 g.smør
 salt
 peber
½-1 tsk.citronsaft
3 spsk.sukker
 
 Rosmarin dauphines
175 g.kartofler
20 g.smør
½ dl.hvedemel
1 lilleæg
 salt
1 spsk.frisk rosmarin
3-5 dl.olie
 
 Æblesky
1 æble
1-2 skalotteløg
1 dl.hvidvin
1 dl.Calvados eller æblejuice
20 g.smør
 salt
 peber
 
 Tilbehør
 Små asparges kartofler
 
Opskrift:
Kødet
Svinefileten snøres med kødsnor, se foto. Kødet duppes tørt med køkkenrulle og krydres med salt og peber. Brun kødet med fedtsiden nedad først i en gryde, som kan sættes i ovnen. Brunes godt på alle sider. Stil gryden i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i 30-40 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 60 grader. Skyen i gryden bruges til æblesky. Skær kødet i ca. 2 cm tykke skiver.

Karamelliseret endivie
Kog endivierne i vand tilsat smør, salt, peber og citronsaft. Kogetiden er ca. 15 minutter. Mærk med en spids kniv om de er møre. Lad dem dryppe af i en si. Halvér dem på langs, se foto. Dyp dem i sukker og steg dem på en varm tør teflonpande. Sukkeret skal karamellisere, så endivierne blive lysebrune.

Rosmarin dauphines
Kog kartoflerne og kom dem igennem en purépresse.

Bring ½ dl vand og smørret i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel. Kog det igennem til det bliver en samlet "bolle". Kom det i en skål og tilsæt ægget lidt ad gangen. Rør godt. Håndmixer eller røremaskine kan med fordel bruges. Tilsæt et drys salt. Stil det i køleskab til det skal bruges. Bland det med kartoffelpuréen. Tilsæt finthakket rosmarin før brug.

Varm olien i en gryde. Mærk med en tændstik uden svovl om olien er varm nok. Det skal syde om tændstikken. Form rosmarinbollerne med en barneske og kog dem i olien, se foto. Vend dem. Tag bollerne op, når de er lysebrune og netop gennembagte. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og servér straks.

Æblesky
Skræl evt. æblet og kom skrællen i gryden med skyen fra kødet sammen med fintsnittet skalotteløg. Tilsæt hvidvin og Calvados. Kog ind til det halve. Si skyen og pisk koldt smør i små tern i saucen, så den jævner let. Skær æblet i små tern. Tilsæt æbletern og smag saucen til med salt og peber.

Tips:

Kødet kan lægges i et ildfast fad, hvis man ikke har en gryde, der kan gå i ovnen Endivie kan koges dagen i forvejen og opbevares i køleskab Dejen til rosmarin dauphines kan laves nogle timer i forvejen, bare den opbevares i køleskab


karakterer:
Opskriften er vist 7984 gange,
og udskrevet 118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu