Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg af svinekam med solbærglaserede majroer og kompot af æbler og selleri

Flæskesteg af svinekam med solbærglaserede majroer og kompot af æbler og selleri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.Svinekam uden ben
1 spsk.groft salt
 majsstivelse
 peber
 
 Kartofler
6 bagekartofler, 1 kg
1 stortløg
50 g.smør
 
 Majroer
200 g.solbær evt. frosne
1 spsk.sukker
5 g.smør
12 meget små eller 4 store majroer
 
 Kompot
½ selleri
2 æbler fx Belle de Boskoop
10 g.smør
 frisk timian
 


Opskrift:

Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få stegen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼ time.

Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.

Hvis sværen er sprød:
Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.

Hvis sværen ikke er sprød:
Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Tag stegen ud af ovnen. Brug skyen til sauce. Si skyen op i en gryde. Lad det stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Udrør majsstivelse i koldt vand og jævn saucen. Kog den ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber.

Kartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, skræl løget og skær det i tynde skiver. Svits kartoflerne i smørret. Kom kartofler, salt og peber i et ovnfast fad ved siden af stegen i ovnen. Kartoflerne skal have 45 minutter - 1 time. Svits løget på panden til de er netop møre. Blend løgene med kartofler og smag til med salt og peber lige før servering.


Solbærglaserede majroer
Kog solbærrene med 1 dl vand i ca. 5 minutter. Si solbærrene fra og pres al saften ud af bærerne. Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden. Tilsæt smørret. Skræl majroerne - store majroer skæres hver i tre stykker - kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Kom majroerne i den indkogte solbærsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt. Smag til med salt.

Kompot
Skær sellerien og æblerne i ens tern. Svits selleriternene i smørret til de er knap møre - har bid. Tilsæt æblerne og kog til æblerne koger i mos. Smag til med timian salt og peber. Serveres lun.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 10123 gange,
og udskrevet 281 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu