Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg af svinekam med hvidløg og grøntsagsspyd

Flæskesteg af svinekam med hvidløg og grøntsagsspyd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
 kg.svinekam uden ben
 spsk.groft salt
2 spsk.friske rosmarinblade eller 2 tsk tørret
10 soltørrede tomater
3 fedhvidløg
4 spsk.reven parmesanost
 salt
 
 spyd:
250 g.små champignon
250 g.cherrytomater
1 spsk.olie
2 spsk.friske rosmarinblade eller 2 tsk tørret
6 spyd, fx træspyd
 


Tilbehør:
Kartoffelsne af 1,5 kg kogte kartofler, som presses gennem en purépresser
Opskrift:

Vær omhyggelige med at få salt ned mellem alle sværene. Drys ca. ¼ af rosmarinen på sværen og gnid resten på kødsiden. Læg stegen på en rist i en lille bradepande. Sværen skal ligge så vandret som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol elleret stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Læg de soltørrede tomater og hvidløg i bradepanden og hæld ½ l vand ved. Stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg kødet i ca. 1¼-1½ time.

Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Si skyen over i en gryde og skum den for fedt. Kom de soltørrede tomater i små tern og mosede hvidløg i saucen og kog den igennem. Pisk osten i, lige før servering. Smag til med salt. Bland champignon og tomater med olie og rosmarin. Fordel grøntsagerne på 6 små spyd, fx træspyd. Læg dem i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen 8 - 10 minutter ved 200 grader. Vend dem evt. efter 5 minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (27 stemmer)

Opskriften er vist 17197 gange,
og udskrevet 671 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
fremragende opskrift