Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg af svinekam med balsamicosauteret rødkål

Flæskesteg af svinekam med balsamicosauteret rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1200 g.svinekam uden ben
1 spsk.groft salt
10-12 nelliker
1 stangkanel
1 gulerod
1 løg
 dl.rødvin
 
 Sauce
1 skalotteløg
1 tsk.stødt kanel
1 tsk.stødt nellike
1 knsp.allehånde
 dl.bouillon
 salt
 peber
1 dl.mørk sød portvin
1 knsp.sukker
 majsstivelse
 
 Rødkål
¾ kg.rødkål
 salt
4 spsk.balsamico eller anden vineddike
1 dl.rødvin
120 g.løg
 salt
 peber
10 g.smør
6 pigeonæbler
 
 Tilbehør
 kg.Ovnstegte kartofler
 


Opskrift:

Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik nelliker og tynde stykker kanel ned mellem alle sværene.

Læg stegen på en rist i en lille bradepande. Stegen skal ligge så lige som muligt. Brug evt. sammenkrøllet stanniol for at få sværen til at ligge helt vandret. Kom ituskårne grøntsager, rødvin og 2½ dl vand i bradepanden.

Stil stegen i en kold ovn på midterste rille. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼-1½ time. Det bedste resultat fås ved brug af stegetermometer. Stegen er færdig, når centrumtemperaturen er 65 grader. Ved 55 grader mærkes, om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, skru da op til 250-300 grader, til centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med sværen, når temperaturen er så høj - sværen skulle ikke gerne blive for mørk.

Skrællede kartofler skåret i både drysses med salt og peber og lægges på bagepapir i ovnen ved siden af flæskestegen. Stegetid for kartoflerne er ca. 1 time.

Snit rødkålen så tyndt som muligt og kom den i en gryde med lidt salt. Dæk med kogende vand og lad kålen stå i 10 minutter. Hæld vandet fra og damp kålen fri for væde. Tilsæt balsamico og rødvin og kog til der er 2 spsk tilbage. Løgene skæres i tynde både, drysses med salt og svitses ved svag varme på en pande i smør, til de er bløde. Kom dem ved rødkålen. Vend æblebådene hurtigt på panden i resten af smørret over god varme.

Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen op i en gryde, når stegen kommer ud af ovnen. Kom finthakket løg, kanel, nellike og allehånde i skyen og kog den i 2 minutter. Tilsæt bouillon og portvin. Skum for fedt og kog saucen ind, til der er 2/3 tilbage. Si saucen og jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med krydderier, salt, peber og sukker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 15561 gange,
og udskrevet 491 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Frederik  -  2014-11-09 15:37:15
Uhhh det blev godt!!