Svinekam med rosmarin og pæresvampeblanding

Svinekam med rosmarin og pæresvampeblanding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.svinekam uden ben
3 heleenebær
10 Peberkorn, sorte
1 bdt.frisk rosmarin
1-1½ spsk.groft salt
1-2 tsk.majsstivelse
 
500 g.markchampignon eller 250 g + 250 g vilde svampe
25 g.smør
4 faste pærer
100 g.friske eller frosne tyttebær, evt. ribs
 salt
 peber
 
 Tilbehør
 kg.kogte kartofler
 
Opskrift:
Stød enebær og peber i en morter og bland det med en god håndfuld finthakket rosmarin. Fordel blandingen på kødet og vip sværen på plads igen. Kom salt ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist over en lille bradepande så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den ertyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Kom ½ l vand i bradepanden og sæt den midt i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad den stege 1¼-1½ time.

Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Skær svampene i kvarte og brun dem i smør i en gryde. Drys med salt og peber og tilsæt pærer, der er skåret i både. Lad det stege under omrøring til pærerne er møre - ca. 10 minutter. Vend tyttebærrene i. Si skyen i en gryde og skum overfladen fri for fedt. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og kog saucen igennem. Smag til med salt, peber og lidt friskhakket rosmarin.





karakterer:
Opskriften er vist 9677 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu