|
350 | g. | rå, røget skinke, helst med en solid fedtkant.350 g. rå, røget skinke, helst med en solid fedtkant. | 2 | tsk. | olivenolie2 tsk. olivenolie | 1 | stort | groft hakket, rødt løg1 stort groft hakket, rødt løg | 2-3 | fed | knust hvidløg2-3 fed knust hvidløg | 1 | tsk. | tørret organo1 tsk. tørret organo | 1 | tsk. | tørret timian1 tsk. tørret timian | 2 | | laurbærblade2 laurbærblade | 2 | | nelliker2 nelliker | 2 | | selleri, skåret i fine skiver2 selleri, skåret i fine skiver | 1 | | hakket grøn peber1 hakket grøn peber | 1/2 | | hvidkålshoved, fint skåret1/2 hvidkålshoved, fint skåret | 2 1/4 | l. | hønsebouillon (eller vand)2 1/4 l. hønsebouillon (eller vand) | 200 | g. | fint hakket grønkål200 g. fint hakket grønkål | 200 | g. | fint hakket knoldselleri200 g. fint hakket knoldselleri | 200 | g. | hakket spinat200 g. hakket spinat | 1 | bdt. | hakket brøndkarse1 bdt. hakket brøndkarse | 6 | | fint hakkede skalotteløg6 fint hakkede skalotteløg | 1 | knsp. | stødt allehånde1 knsp. stødt allehånde | 1/4 | | stødt muskatnød1/4 stødt muskatnød | | | Salt Salt | | | peber peber | | | cayenne cayenne | | | |
| |
Skær skinken i små terninger og læg fedtet for sig selv. Kom fedt og olivenolie i en gryde og varm op til det syder. Tilsæt skinketerningerne, løg, hvidløg, oregano, timian og lad det simre i fem minutter under lidt lavere blus og med omrøring.
Tilsæt laurbærbladene, nelliker, selleri, peber og lad det simre endnu 2-3 minutter. Tilsæt hvidkålen og bouillonen. Bring det hele i kog og lad det simre i fem minutter.
Tilsæt grønkålen, knoldselleri og lad det koge i endnu to minutter. Læg så spinat, brøndkarse og skalotteløg i gryden, skru ned på lavt blus og lad det simre i et minut efter det er begyndt at koge igen. Tilsæt persille, allehånde og muskatnød, salt, peber og cayenne.
Fisk fedtet op af gryden (og nellikerne, hvis de kan findes). Serveres øjeblikkelig.
Serveres med kuvertbrød eller hvidløgsbrød.
|