Svinekam med håndtag med kommenmarinerede sommerurter og fladbrød

Svinekam med håndtag med kommenmarinerede sommerurter og fladbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
2 kg.Svinekam med 6 lange sideben
 
 Marinade
½ dl.ketchup
½ dl.olivenolie
1 knsp.spidskommen
1 fedhvidløg
1 spsk.eddike
1 spsk.chilisauce, evt. chipotle chili
 salt
 peber
 
 Sommerurter
2 fedhvidløg
 lidt frisk afblomstret kommen eller 1 tsk tørret kommen
 evt. 1 tefilter af papir
12 nye gulerødder
2 bdt.radiser
6 nye løg eller 12 forårsløg
1 blomkål
300 g.bønner
½ citron
3 spsk.olivenolie
 salt
 
 Fladbrød
 dl.rugmel
 dl.hvedemel
5 g.gær
 lidt salt
1-2 æggehvider
 groft salt
 bagepapir
 
 
Opskrift:
Tomatmarinade
Bland marinaden. Hvidløget presses.

Kødet
Smør kødet med tomatmarinaden og stil det i en kold eller varm ovn. Tænd på 180 grader og steg kødet midt i ovnen i ca. 1½ time – til centrumtemperaturen er 60 grader. Kom jævnligt mere marinade på kødet. Hvis ovnen er for varm, bliver kødet for mørkt, fordi der er sukker i ketchup. Skru evt. ned for varmen eller læg stanniol/bagepapir over kødet. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter indpakket i stanniol.

Kommenmarinerede sommerurter
Kog 2½ dl vand. Tilsæt hvidløg i tynde skiver, kommen og lidt salt. Hvis der bruges tørret kommen, kan det kommes i en tefilterpose og koges med, så det er nemt at fjerne efter kogning. Kog først gulerødder. Tilsæt derefter hele løg med top. Efter et par minutter tilsættes blomkål i buketter og sidst bønner og radiser med lidt top. Kog grøntsagerne så de stadig har bid. Tag grøntsagerne op på et fad. Kogevandet koges ind til der er 1/2-1 dl tilbage. Si det, afkøl og tilsæt ca. 1 spsk citronsaft og olien. Smag til og hæld dressingen over grøntsagerne, som enten kan serveres let lune eller kolde.

Fladbrød
Ælt de to typer mel, gær, lidt salt og 2½-3 dl vand sammen. Lad dejen stå i ca. ½ time eller i køleskab til næste dag. Del dejen i 4-5 stykker. Udrul hvert stykke på bagepapir – evt. drysset med mel – så tyndt som muligt, nærmest som papir. Pensl dejen med æggehvide og drys med groft salt før bagning. Bag fladbrødene ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er lysebrune og boblende. Ved servering knækkes fladbrødene i store stykker og stilles i skåle med groft salt.

Tips:

Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen. Bed slagteren om at skære stykket således: Skær kam og stegestykke af mellem 2. og 3. ribben og mellem 8. og 9. ribben. Fjern spidsrygbenene på undersiden af kammen, så der kun er kamben tilbage. Skær ned lige efter kamfileten, så støttemuskel og stegestykke skæres af langs benet. Fjern kødet mellem benene. Rens benene. Fjern svær og fedt på kammen, så der er 1-3 mm spæk tilbage.


karakterer:
Opskriften er vist 6192 gange,
og udskrevet 98 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Conny  -  2011-02-15 20:50:30
Når du har stegt svinekammen med ben, så skær ribbene af, inden du skærer i kødet, og put det i fryseren. Kan sagtens bruges til grillede ribben med god marinade ovenpå.