Svinekam med 6 lange sideben2 kg. Svinekam med 6 lange sideben
Marinade Marinade
½
dl.
ketchup ½ dl. ketchup
½
dl.
olivenolie ½ dl. olivenolie
1
knsp.
spidskommen 1 knsp. spidskommen
1
fed
hvidløg 1 fed hvidløg
1
spsk.
eddike 1 spsk. eddike
1
spsk.
chilisauce, evt. chipotle chili 1 spsk. chilisauce, evt. chipotle chili
salt salt
peber peber
Sommerurter Sommerurter
2
fed
hvidløg 2 fed hvidløg
lidt frisk afblomstret kommen eller 1 tsk tørret kommen lidt frisk afblomstret kommen eller 1 tsk tørret kommen
evt. 1 tefilter af papir evt. 1 tefilter af papir
12
nye gulerødder 12 nye gulerødder
2
bdt.
radiser 2 bdt. radiser
6
nye løg eller 12 forårsløg 6 nye løg eller 12 forårsløg
1
blomkål 1 blomkål
300
g.
bønner 300 g. bønner
½
citron ½ citron
3
spsk.
olivenolie 3 spsk. olivenolie
salt salt
Fladbrød Fladbrød
3½
dl.
rugmel 3½ dl. rugmel
3½
dl.
hvedemel 3½ dl. hvedemel
5
g.
gær 5 g. gær
lidt salt lidt salt
1-2
æggehvider 1-2 æggehvider
groft salt groft salt
bagepapir bagepapir
Opskrift:
Tomatmarinade
Bland marinaden. Hvidløget presses.
Kødet
Smør kødet med tomatmarinaden og stil det i en kold eller varm ovn. Tænd på 180 grader og steg kødet midt i ovnen i ca. 1½ time – til centrumtemperaturen er 60 grader. Kom jævnligt mere marinade på kødet. Hvis ovnen er for varm, bliver kødet for mørkt, fordi der er sukker i ketchup. Skru evt. ned for varmen eller læg stanniol/bagepapir over kødet. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter indpakket i stanniol.
Kommenmarinerede sommerurter
Kog 2½ dl vand. Tilsæt hvidløg i tynde skiver, kommen og lidt salt. Hvis der bruges tørret kommen, kan det kommes i en tefilterpose og koges med, så det er nemt at fjerne efter kogning.
Kog først gulerødder. Tilsæt derefter hele løg med top. Efter et par minutter tilsættes blomkål i buketter og sidst bønner og radiser med lidt top. Kog grøntsagerne så de stadig har bid. Tag grøntsagerne op på et fad. Kogevandet koges ind til der er 1/2-1 dl tilbage. Si det, afkøl og tilsæt ca. 1 spsk citronsaft og olien. Smag til og hæld dressingen over grøntsagerne, som enten kan serveres let lune eller kolde.
Fladbrød
Ælt de to typer mel, gær, lidt salt og 2½-3 dl vand sammen. Lad dejen stå i ca. ½ time eller i køleskab til næste dag. Del dejen i 4-5 stykker. Udrul hvert stykke på bagepapir – evt. drysset med mel – så tyndt som muligt, nærmest som papir. Pensl dejen med æggehvide og drys med groft salt før bagning. Bag fladbrødene ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er lysebrune og boblende.
Ved servering knækkes fladbrødene i store stykker og stilles i skåle med groft salt.
Tips:
Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen. Bed slagteren om at skære stykket således: Skær kam og stegestykke af mellem 2. og 3. ribben og mellem 8. og 9. ribben. Fjern spidsrygbenene på undersiden af kammen, så der kun er kamben tilbage. Skær ned lige efter kamfileten, så støttemuskel og stegestykke skæres af langs benet. Fjern kødet mellem benene. Rens benene. Fjern svær og fedt på kammen, så der er 1-3 mm spæk tilbage.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5829 gange, og udskrevet 95 gange.
Kommentarer
Conny - 2011-02-15 20:50:30 Når du har stegt svinekammen med ben, så skær ribbene af, inden du skærer i kødet, og put det i fryseren. Kan sagtens bruges til grillede ribben med god marinade ovenpå.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider