svinekam med 3 mm spæk og uden ben og svær1,2 kg. svinekam med 3 mm spæk og uden ben og svær
salt salt
peber peber
evt. 1 dl portvin, sherry, madeira eller tør vermouth evt. 1 dl portvin, sherry, madeira eller tør vermouth
2
dl.
bouillon, 3 dl hvis vin udelades 2 dl. bouillon, 3 dl hvis vin udelades
1
spsk.
majsstivelse 1 spsk. majsstivelse
300
g.
grønne vindruer 300 g. grønne vindruer
1
dl.
friske timianblade eller 1 spsk tørret 1 dl. friske timianblade eller 1 spsk tørret
3
røde æbler 3 røde æbler
1
spsk.
olie 1 spsk. olie
25
g.
valnødder25 g. valnødder
Tilbehør: Tilbehør:
1 1/2
kg.
kartofler1 1/2 kg. kartofler
300
g.
grønne bønner300 g. grønne bønner
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun hurtigt kødet på alle sider - med fedtsiden nedad først - i en gryde ved god varme. Drys med salt og peber.
Tilsæt vin og bouillon. Lad kødet stege ved svag varme ca. 30 minutter på hver side under låg. Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 65 grader.
Mens kødet steger, halveres og udstenes vindruerne. Tag kødet op, pak det i stanniol, lad det hvile ca. 20 minutter. Si og skum skyen. Jævn den med majsstivelse og tilsæt vindruerne. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og halvdelen af timianen.
Fjern kernerne fra æblerne og skær dem i tynde både. Rist dem let i olie på panden med valnødder og resten af timianen. Skær kødet i tynde skiver ved servering.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(4 stemmer)
Opskriften er vist 7775 gange, og udskrevet 171 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider