Svinekam med druer

Svinekam med druer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.svinekam med 3 mm spæk og uden ben og svær
 salt
 peber
 evt. 1 dl portvin, sherry, madeira eller tør vermouth
2 dl.bouillon, 3 dl hvis vin udelades
1 spsk.majsstivelse
300 g.grønne vindruer
1 dl.timian, frisk eller 1 spsk tørret
3 røde æbler
1 spsk.olie
25 g.valnødder
 
 Tilbehør:
1500 g.kartofler
300 g.grønne bønner
 
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun hurtigt kødet på alle sider - med fedtsiden nedad først - i en gryde ved god varme. Drys med salt og peber. Tilsæt vin og bouillon. Lad kødet stege ved svag varme ca. 30 minutter på hver side under låg. Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 65 grader.

Mens kødet steger, halveres og udstenes vindruerne. Tag kødet op, pak det i stanniol, lad det hvile ca. 20 minutter. Si og skum skyen. Jævn den med majsstivelse og tilsæt vindruerne. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og halvdelen af timianen.

Fjern kernerne fra æblerne og skær dem i tynde både. Rist dem let i olie på panden med valnødder og resten af timianen. Skær kødet i tynde skiver ved servering.





karakterer:
Opskriften er vist 9469 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu