Svinekam med braiseret savoykål og sennepssauce

Svinekam med braiseret savoykål og sennepssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 kg.svinekam uden ben
3 spsk.japansk sojasauce
 timian
 salt
 
 Braiseret Savoykål:
1 Savoykål
1 gulerod
¼ selleri
1 rødløg
1 skalotteløg
1 fedhvidløg
4 skiverbacon
4 dl.bouillon
2 spsk.grovkornet sennep
 salt
 peber
 evt. majsstivelse
 
 Tilbehør
1200 g.kartofler eller brød
 
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Dryp kammen med soja mellem sværene, krydr med timian og lidt salt.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i 1¼-1½ time.

Bemærk at efter 45 minutter skal savoykål m.v. i ovnen. Bruges stegetermometer, skal man mærke om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis den er sprød fortsættes stegningen til centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis den ikke er sprød skal man skrue op på 250-300 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Hvis kødet er mere en 65 grader, vil det nemt blive tørt

Skær savoykålen i 8 ens både. Hak urterne fint. Skær bacon i små tern og rist dem på panden til fedtet er stegt af. Hæld overskydende fedt væk og tilsæt urterne. Svits dem nogle minutter. Når stegen har stegt i ca. 45 minutter lægges savoykålen, bacon og urter i bunden af bradepanden under stegen. Hæld bouillonen ved grøntsagerne.

Tag stegen og grøntsagerne ud af ovnen, og hæld skyen fra bradepanden. Si væden fra kål og urter op i en gryde, skum evt. for fedt og kog skyen. Smag til med salt og peber og pisk grovkornet sennep i skyen. Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.

Skær evt. fedtkanten af mellem kød og svær.


karakterer:
Opskriften er vist 10185 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Birkelse67  -  2010-09-20 19:26:43
Har kun lavet Savoykålen: Stegte bacon, her efter bacon og urter/grønsager, 1 fed hvidløg og bacon tilbage i panden 2-3 min herefter i et fad og i ovnen ved ca 180 grader i ca 15-20 min. Perfekt.

C.Larsen  -  2009-09-28 21:45:39
stegen skal have knap 2 timer på ca. 180-190 grader, og er sværen ikke sprød - så grill den i ovnen i knap ca. 10 minutter, så er der absolut sprød flæskesvær. Alt det andet - er for besværligt.