kalve- eller hønsebouillon ½ l. kalve- eller hønsebouillon
25
g.
smør 25 g. smør
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
1
lille bdt finthakket persille 1 lille bdt finthakket persille
Opskrift:
Rids sværen på kammen og læg citron, appelsin, abrikoser, koriander og 2 finthakkede fed hvidløg på bagsiden af stegestykket (hvis man har en kam uden stegestykke, kan stegen skæres op og fyldet lægges i). Fold stegestykket godt ind over og snør stegen tæt. Brun stegen på en pande, krydder den godt med salt og peber og læg den i en bradepande.
Stil stegen i ovnen ved 200° i 40 min. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 15 min. Sæt kødet i ovnen igen og steg det færdigt ved 180° i ca. 1 time 15 min. Når stegen mangler ca. 50 min lægges alle løg, laurbær og timian i bradepanden.
Når stegen er færdig koges bradepanden af med 1 l vand og bouillon. Væden koges ned til det halve og smages til med salt og peber. Si skyen og skum den ren for overskydende fedt og pisk en klat smør i.
Server retten med danske aspargeskartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11638 gange, og udskrevet 214 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider