Bland hakket hvidløg, krydderurter, salt og peber. Skær flere, ca. 2 cm dybe snit med en spids kniv på stegens kødside og læg halvdelen af krydderiblandingen i. Sørg for at sværen er smalt ridset helt ned til kødet. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad og hæld kogende bouillon ved.
Kog sværen ved 230 grader i ca. 20 minutter. Gnid stegen med resten af krydderiblandingen. Vend stegen og gnid sværen med salt. Læg evt. et par urter i skyen. Lad kødet stege videre ca. 30 - 40 minutter, indtil et stegetermometer viser ca. 60 grader. Tag nu stegen ud af ovnen, og lad den hvile ca. 20 minutter utildækket. Det er vigtigt at lade stegen hvile, da temperaturen i stegen stiger i denne periode (og stegen færdigsteges) og saften samtidig samler sig.
Sauce
Skum stegeskyen for fedt, tilsæt evt. mere bouillon. Jævn med 2 tsk. maizenamel udrørt i lidt vand og kog saucen igennem og smag til.
Salat
Blancher savojkålen/kinakålen og snit den i tynde strimler. Bland den med tændstiktynde strimler af gulerod, æble i terninger og appelsinfileter. Overhæld evt. med en fløde-citrondressing af 1 dl. fløde, 2 tsk. citronsaft og 1 tsk. sukker
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 22563 gange, og udskrevet 567 gange.
Kommentarer
Den mad glade - 2010-03-05 10:19:12 Jeg elsker denne ret. Perfekt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider