Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Porchettakrydret flæskesteg med æble og appelsin salat

Porchettakrydret flæskesteg med æble og appelsin salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
1-1 1/2 kg.svinekam med svær
4 dl.bouillon
 
 Porchetta:
2 fedhvidløg
1/2 tsk.tørret rosmarin
1 tsk.tørret basilikum
1 tsk.salt
 friskkværnet peber (ca. 1/4 tsk. fuld)
 
 Salat:
1/4 savojkål/kinakål
2 gulerødder
2 æbler
2 appelsiner
 
Opskrift:
Bland hakket hvidløg, krydderurter, salt og peber. Skær flere, ca. 2 cm dybe snit med en spids kniv på stegens kødside og læg halvdelen af krydderiblandingen i. Sørg for at sværen er smalt ridset helt ned til kødet. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad og hæld kogende bouillon ved.

Kog sværen ved 230 grader i ca. 20 minutter. Gnid stegen med resten af krydderiblandingen. Vend stegen og gnid sværen med salt. Læg evt. et par urter i skyen. Lad kødet stege videre ca. 30 - 40 minutter, indtil et stegetermometer viser ca. 60 grader. Tag nu stegen ud af ovnen, og lad den hvile ca. 20 minutter utildækket. Det er vigtigt at lade stegen hvile, da temperaturen i stegen stiger i denne periode (og stegen færdigsteges) og saften samtidig samler sig.

Sauce
Skum stegeskyen for fedt, tilsæt evt. mere bouillon. Jævn med 2 tsk. maizenamel udrørt i lidt vand og kog saucen igennem og smag til.

Salat
Blancher savojkålen/kinakålen og snit den i tynde strimler. Bland den med tændstiktynde strimler af gulerod, æble i terninger og appelsinfileter. Overhæld evt. med en fløde-citrondressing af 1 dl. fløde, 2 tsk. citronsaft og 1 tsk. sukker


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 21939 gange,
og udskrevet 549 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Den mad glade  -  2010-03-05 10:19:12
Jeg elsker denne ret. Perfekt