Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bananchokoladekage

Bananchokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Højtid: Valentines dag

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bananchokoladekage, billede 4 Bananchokoladekage, billede 1 Bananchokoladekage, billede 2 Bananchokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 tsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.25 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 dl. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   


Opskrift:

Opvarm ovn til 175 grader C. alm. ovn og smør formen med olien.

Pisk ægget i en skål til det er luftigt med elpisker. Tilsæt sukker lidt af gangen, pisk til massen er tyk. Mos bananerne og rør dem i sammen grofthakket chokolade og de øvrige ingredienser.

Kom dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Køl af og pynt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (216 stemmer)

Opskriften er vist 269042 gange,
og udskrevet 6254 gange.


Energi:
KJ total 7959 (1895 kcal)
KJ pr. Pers. 994 (236 kcal)
Vægt ialt 781 gram
Vægt pr. Pers. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1018 KJ (242 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 44.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dorthe  -  2014-06-05 12:57:44
Lav den i muffinforme med natron istedet for bagepulver og en ekstra banan. Ca. 15 min. i ovnen varmluft ved 160 gr. Super gode.


Asta  -  2013-11-03 11:59:49
Mmmmmmmmm lækkert!!!


Louise  -  2013-05-26 10:03:20
Man kan også bruge koldskål det smager rigtig godt og man kan ikke smage koldskolen men kagen bliver mere frisk:)


Claudia  -  2013-03-06 12:08:10
Jeg erstattede kærnemælk med sødmælk og vanillesukker med korn fra vanillestænger og puttede 20% mindre sukker i - stadig total lækker kage :)


Den kloge  -  2012-04-23 12:16:29
Opskriften er en del tør men jeg brugte mini mælk ekstra olie ingen bananer og smeltede chokoladen så blev den saftig


Anne  -  2012-04-22 14:21:11
Altså jeg har læst jeres råd. Og de er super gode :-)! Jeg brugte bare 3 bananer og minimælk + jeg brugte Kakao istedet for Chokolade men det smager super!:-DDD


Lacoppi  -  2012-02-17 16:32:41
Bagepulver fungerer dårligt sammen med kærnemælk og derfor er det klart at anbefale at bruge natron istedet...


Carina jensen  -  2012-02-16 17:01:14
okay dig der har lavet den her kager hvordan kan du regne ud at der er så lidt fedt i det vil jeg gerne have og vide 1,9 grem hvordan har du regnet det ud


  -  2012-01-15 22:43:18
er der virkelig kun 1,9 gram fedt i kagen? Med chokolade!?


  -  2010-11-20 14:11:39
den skal spises hurtigt mens den er varm, kan ikke spises kold, ellers har vi bare varmet den lidt i mikrobølgeovnen :)


mesterkokken fra vanløse  -  2010-03-20 14:24:12
den er meget god men tilsæt nødder det gør den very nice;B


Rikke  -  2009-07-05 14:10:18
Rigtig god kage! Dog en lille potin .. men hvis man laver en dobbelt så er der meget! :D:D


mig?   -  2009-03-31 15:24:14
Undskyld mig men er det for meget forlangt at i skriver hvor mange personer den er til?


  -  2009-02-11 14:39:22
Rigtig god kage. - Har bagt den flere gange til min kærestes klasse, de elsker den.


Hamø  -  2008-07-30 12:01:03
Jeg havde ikke noget kærnemælk, så brugte en blanding af minimælk og koldskål, det fungerede udemærket.


Josephine  -  2008-07-30 11:55:20
Rigtig god og luftig kage, men 30 min. syntes jeg var lige i overkanten, så jeg slukkede ovnen ved 20 min. og gav den 5 min. på eftervarmen, så blev den helt perfekt :)


mig<3  -  2008-06-27 11:28:08
meget god kage, det er en kage jeg gerne vil lave igen. til enver tid!!


Tinesj  -  2008-05-07 12:32:53
Smager fint nok , men den er godt nok meget flad :/ .


Mig  -  2008-04-22 15:02:18
Den ser rigtig god ud, den vil jeg prøve til når vi skal have gæster.


Rikke  -  2008-04-01 12:59:33
lidt tør kage!


Signe  -  2008-03-30 13:25:53
Super lækker. Har lavet den flere gange og er fundet frem til med lidt natron er den helt perfekt.


Charlotte  -  2008-02-23 20:22:44
Tja, jeg må sige at det blev med blandede fornøjelser... Resultatet blev: én stor og meget flad kage (i stor form) og en super luftig kage i en lille form... Jeg må forsøge igen.. Banan og chokolade er et super hit.. Har i øvrigt tilsat Thise Økologiske Yoghurt med frugter fra Uganda.. Nice!!!


Sanjah  -  2008-02-16 14:19:19
Det er en rigtig god kage..!! den kan godt falde sammen hvis man ikke gør det rigtigt (det gjorde jeg ikke.... UPS)den smager også godt med noget kanel, nøder i:)


:p  -  2008-02-16 14:06:44
super fed kage den er mega go' og luftig. godt tip det med natronen den virker mere luftig:p Afgjort en jeg vil lave igen!!!!!!!


dotnielsen  -  2008-02-12 20:36:12
Jeg må give de fleste ret! den har ingen smag og er ikke blevet nogen lækker oplevelse.


kalles bageri  -  2008-02-04 13:52:11
god kage!! :D lækkert - den bruger jeg i mit bageri!


Helle  -  2007-10-19 00:53:38
Synes den er god! Smager dejligt. Ikke den bedste banan-smag men jeg kan godt finde på at lave den igen. Puttede både chokolade og nødder i - næste gang undlader jeg nok chokoladen.


Lene  -  2007-06-22 13:47:11
Erstar1 af de to tsk. bagepulver med natron og kagen bliver super luftig. Det er en super dog kage


Trine  -  2007-03-28 20:41:58
Super god kage, den smager af meget hvis man bruger meget modne bananer. Kan ikke forstå kommentaren om at den skulle falde sammen, min var super luftig og lækker!


madelsker  -  2007-02-04 16:59:55
prøv at putte lidt natron i det gør den mere luftig.evt tilsæt mandelessens,kanel og appelsinsaft


louise  -  2007-02-01 15:41:50
hvis den er lidt kedelig så kom en banan eller to mere i så får den n bedre smag


basse  -  2007-01-28 18:46:53
lidt flad i smagen :-(


sandie  -  0000-00-00 00:00:00
det er ikke nogen kage jeg kunne finde på at bage igen jeg smed den ud var ikke vær at spise


den gode !!!  -  0000-00-00 00:00:00
ja den kan !!!


pernille  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kan ikke tåle chokolade er der noget man kan bruge som erstatning for chokoladen?


Maibritt  -  0000-00-00 00:00:00
ikke særlig god kage..................hold da op, hvor blev den flad


Tamilde  -  0000-00-00 00:00:00
Kan den Fryses?