Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senneps-honningdip

Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senneps-honningdip, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
1 kg.nakkefilet
1 gulerod
1/8 selleri
1 laurbærblad
 salt
 peber
4 portionsskåle à 1½ dl
½ spsk.olie
4-8 skiverparmaskinke
 
 Spæde grøntsager
8 minigulerødder med top
4 smårødbeder med top
12 grønne asparges
3-4 minifennikel
4 småmajroer med top
12 ærter - helst sugar snap
1 sommeræble
 evt. spiselige blomster, fx tallerken-smækkere
 
 Senneps honningdip
 spsk.akaciehonning
 spsk.grov sennep
 salt
 peber
1 spsk.citronsaft
 dl.olivenolie
 


Tilbehør:
Ristet rugbrød i tynde skiver
Opskrift:

Kødet
Kom kødet i en gryde. Tilsæt ½ l koldt vand og bring det i kog. Skum og tilsæt krydderier og grøntsager i store tern. Læg låg på og kog ved svag varme i 5 timer. Lad kødet afkøle let i suppen. Tag kødet op på en tallerken. Smag til med salt og peber.

Smør portionsskåle med olie. Kom kødet i skålene. Pres det let sammen. Tilsæt lidt af suppen. Stil det i køleskabet nogle timer, evt. til næste dag. Vend kødet ud af skålene.

Steg parmaskinken på en pande til skiverne er sprøde, eller læg dem på bagepapir og stil dem i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.

Spæde grøntsager
Skræl rødbeder og evt. gulerødder og majroer.

Skær grøntsager og æble i passende mundrette stykker. Læg det i iskoldt vand indtil servering.

Senneps-honningdip
Rør sennep med salt, honning og cintronsaft. Rør olien i i en tynd stråle, brug evt. en blender. Smag til med peber.

Tips:

I stedet for nakkefilet kan bruges 1 kg kæbeklump eller en svineskank. Tag kødet af skankene og kassér fedt, ben og svær. Kogetiden er stadig 5 timer I stedet for portionsskåle kan bruges kopper eller lignende. Kødet kan også kommes i en frostplastpose og rulles stramt sammen til en pølse med 5-6 cm i diameter. Del kødet i 4-8 skiver ved servering Andre grøntsager kan bruges, fx champignon, mini majs, blomkålsbuketter, stave af små squash, peberfrugt mv. I stedet for æbler kan bruges nektariner eller pærer I stedet for parmaskinke kan bruges flæskesvær, sprødstegt flæsk eller back bacon




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18304 gange,
og udskrevet 162 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Harly  -  2010-04-18 12:46:57
Der er ingen billeder, trods henvisning hertil