afpudset slag, ca. 1200 g 1 afpudset slag, ca. 1200 g
300
g.
hakket svinekød, ca. 10% fedt 300 g. hakket svinekød, ca. 10% fedt
100
g.
friske spinatblade eller 1/2 pakke dybfrossen, helbladet spinat 100 g. friske spinatblade eller 1/2 pakke dybfrossen, helbladet spinat
50
g.
kogt røget skinke 50 g. kogt røget skinke
2
spsk.
rasp 2 spsk. rasp
1/2
tsk.
peber 1/2 tsk. peber
1 1/2
tsk.
tørret timian 1 1/2 tsk. tørret timian
1 1/2
tsk.
salt 1 1/2 tsk. salt
10
g.
smør10 g. smør
Saucen Saucen
3
dl.
vand 3 dl. vand
2
dl.
rødvin 2 dl. rødvin
3
laurbærblade 3 laurbærblade
2
tsk.
salt 2 tsk. salt
6
fed
hvidløg 6 fed hvidløg
1/2
tsk.
tørret timian 1/2 tsk. tørret timian
50
g.
kogt røget skinke 50 g. kogt røget skinke
saucejævner saucejævner
Tilbehør: Tilbehør:
Opskrift:
Bred slaget ud på bordet og dæk det med skyllede blancherede spinatblade. Rør det hakkede kød med røget skinke, der er skåret i tern, rasp, salt, peber og timian til en fast fars. Dæk slaget med farsen.
Rul stegen sammen og snør den. Brun rullestegen i smørret på alle sider i en gryde. Tilsæt vand og rødvin sammen med laurbærblade, salt, upillede hvidløgsfed, timian og den røgede skinke.
Lad rullestegen simre ved svag varme i ca. 2 timer. Vend den efter den første time. Si skyen, skum den og jævn den let. Kog den godt igennem og smag til.
Serveres med Kartofler og rosenkål. Salat af tynde skiver skrællede jordskokker, der er dryppet med citron og drysset med salt og persille.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 24113 gange, og udskrevet 377 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider