lammekølle udbenet ca. 1000 - 1200 g.1 lammekølle udbenet ca. 1000 - 1200 g.
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1
bundt
persille1 bundt persille
1
tsk.
rosmarin1 tsk. rosmarin
salt salt
peber peber
Sauce: Sauce:
2
dl.
sky2 dl. sky
1
dl.
fløde1 dl. fløde
1
tsk.
majsstivelse1 tsk. majsstivelse
Opskrift:
Lammekøllen spækkes lige under fedtkanten med hvidløgssplinter og små persilleduske vendt i salt og peber. Køllen gnides med salt på undersiden og drysses med groftkværnet peber og rosmarin.
Køllen lægges i en skål eller fad egnet til mikrobølgeovn. Skålen dækkes til med film og køllen stilles i ovnen ved halv effekt(600 watt.) Stegetiden beregnes til 12 min pr 500 g.
Et stegetermometer (mikrobølge) skal vise 58 grader.
Køllen tages ud, skyen hældes i en gryde og hviler ca. 15 min.
Skyen varmes op, fløde og majsstivelse piskes sammen og røres i. Saucen koger et par min. og smages til med salt og peber.
Snor eller net omkring køllen fjernes og den skæres i skiver.
Serveres med Kartofler, gulerødder og sukkerærter.
Tips:
Køllen kan steges i kogepose beregnet til mikrobølgeovn.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 10597 gange, og udskrevet 302 gange.
Kommentarer
Jane - 2018-08-31 16:49:12 Min mikroovn finder selv ud af stegetid, men denne opskrift giver lige så godt resultat.
Thomas - 2010-01-29 16:17:16 Lammekølle á la kollegeværelse... Dyrplageri..!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider