svinebov uden svær og ben 800 g. svinebov uden svær og ben
10
g.
smør 10 g. smør
peber peber
1
lille
laurbærblad 1 lille laurbærblad
1
gulerod 1 gulerod
1
løg 1 løg
2
dl.
bouillon 2 dl. bouillon
500
g.
grønne asparges 500 g. grønne asparges
persille persille
Sauce Sauce
majsstivelse majsstivelse
salt salt
peber peber
muskatnød muskatnød
1/2
dl.
piskefløde1/2 dl. piskefløde
Tilbehør: Tilbehør:
Kogte kartofler, 1 kg Kogte kartofler, 1 kg
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt. Tilsæt laurbærblad, gulerod i skiver og løg i både. Hæld bouillon ved og lad kødet simre ved svag varme under låg i 11/2-2 timer. Vend kødet under stegningen. Tag kødet op og dæk det med stanniol.
Del aspargesene i hoved og stængler. Skær stænglerne i 1 cm lange stykker.
Si skyen fra kødet gennem en finmasket si. Tilsæt bouillon, hvis der ikke er væske nok. Kog saucen op og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Krydr med salt, peber og en anelse revet muskatnød. Kom fløden i og kog igennem. Tilsæt aspargesstænglerne og kog 2-3 min. Tag saucen fra kogepladen.
Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem forsigtigt i saucen. Lad dem trække 10 minutter. Retten varmes op til kogepunktet.
Kog aspargeshovederne med et par minutter. Drys med hakket persille.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7487 gange, og udskrevet 183 gange.
Kommentarer
Kelly Nielsen - 0000-00-00 00:00:00 Super Opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider