svinebov med ben, uden svær 1 1/2 kg. svinebov med ben, uden svær
150
g.
tørrede abrikoser 150 g. tørrede abrikoser
2
kviste
timian 2 kviste timian
salt salt
peber peber
3
løg 3 løg
2
dl.
vand 2 dl. vand
1-2
spsk.
hvedemel1-2 spsk. hvedemel
Tilbehør: Tilbehør:
Pillekartofler eller kartoffelmos Pillekartofler eller kartoffelmos
chutney eller syltede agurker chutney eller syltede agurker
Opskrift:
Gnid boven med timianblade, salt og peber. Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad.
Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af. Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider.
Pil løgene, skær dem i tynde både og brun dem i gryden. Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med vandet. Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad kødet stege i 11/2-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet.
Tag kødet op af gryden. Jævn skyen med mel udrørt i koldt vand. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber. Skær kødet fra benet og skær det i så pæne skiver som muligt.
Kødet kan også sættes i ovnen i et ildfast fad med låg eller stanniol.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6448 gange, og udskrevet 135 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider