Svinebov med abrikoser

Svinebov med abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1500 g.svinebov med ben, uden svær
150 g.tørrede abrikoser
2 kvistetimian
 salt
 peber
3 løg
2 dl.vand
1-2 spsk.hvedemel
 
 Tilbehør:
 Pillekartofler eller kartoffelmos
 chutney eller syltede agurker
 
Opskrift:
Gnid boven med timianblade, salt og peber. Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad. Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af. Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider. Pil løgene, skær dem i tynde både og brun dem i gryden. Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med vandet. Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad kødet stege i 11/2-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet.

Tag kødet op af gryden. Jævn skyen med mel udrørt i koldt vand. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber. Skær kødet fra benet og skær det i så pæne skiver som muligt.

Kødet kan også sættes i ovnen i et ildfast fad med låg eller stanniol.


karakterer:
Opskriften er vist 6649 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu