Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rullesteg med tørret frugt

Rullesteg med tørret frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 rullesteg af svinebov, ca. 1 kg
100 g.tørrede abrikoser
100 g.svesker
1/2 l.vand
 salt
 peber
1 stangvanille
1/4-1/2 tsk.stødt kardemomme
1/2 tsk.stødt muskat
 snor
2 1/2 dl.hvidvin
1-2 stjerneanis eller 1/2 tsk stødt anis
1-2 tsk.majsstivelse
 
 Salat
1/2 knoldselleri, ca. 500 g
20 grønkålsblade, ca. 300 g
1 citron
 salt
 peber
15 mandler
 
 Tilbehør:
1 1/2 kg.kogte kartofler
 


Opskrift:

Læg abrikoser og svesker i blød i koldt vand i køleskab i 6 timer.
Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber. Flæk vanillestangen, skrab marven ud -gem vanillestangen til senere - og bland den med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat. Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den. Læg den i en lille bradepande eller sandkageform. Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vanillestang og stjerneanis. Sæt kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 11/2 time. Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar. Dæk kødet med stanniol og lad stegen hvile i ca. 20 minutter.

Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende letsaltet vand. Kog grønkålsbla-dene 1-2 minutter i det samme vand. Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend selleri og groft hakkede mandler i.

Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog. Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og si saucen. Skær kødet i skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10875 gange,
og udskrevet 183 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu