rullesteg af svinebov, ca. 1 kg 1 rullesteg af svinebov, ca. 1 kg
100
g.
tørrede abrikoser 100 g. tørrede abrikoser
100
g.
svesker 100 g. svesker
1/2
l.
vand 1/2 l. vand
salt salt
peber peber
1
stang
vanille 1 stang vanille
1/4-1/2
tsk.
stødt kardemomme 1/4-1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2
tsk.
stødt muskat 1/2 tsk. stødt muskat
snor snor
2 1/2
dl.
hvidvin 2 1/2 dl. hvidvin
1-2
stjerneanis eller 1/2 tsk stødt anis 1-2 stjerneanis eller 1/2 tsk stødt anis
1-2
tsk.
majsstivelse1-2 tsk. majsstivelse
Salat Salat
1/2
knoldselleri, ca. 500 g 1/2 knoldselleri, ca. 500 g
20
grønkålsblade, ca. 300 g 20 grønkålsblade, ca. 300 g
1
citron 1 citron
salt salt
peber peber
15
mandler15 mandler
Tilbehør: Tilbehør:
1 1/2
kg.
kogte kartofler1 1/2 kg. kogte kartofler
Opskrift:
Læg abrikoser og svesker i blød i koldt vand i køleskab i 6 timer.
Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber. Flæk vanillestangen, skrab marven ud -gem vanillestangen til senere - og bland den med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat. Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den.
Læg den i en lille bradepande eller sandkageform. Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vanillestang og stjerneanis. Sæt kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 11/2 time. Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar. Dæk kødet med stanniol og lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende letsaltet vand. Kog grønkålsbla-dene 1-2 minutter i det samme vand. Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend selleri og groft hakkede mandler i.
Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog. Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og si saucen.
Skær kødet i skiver.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 11265 gange, og udskrevet 216 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider