Roulade af svinebov med vinblade og feta

Roulade af svinebov med vinblade og feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Bovklump uden svær og ben, ca. 850 g
 salt
 peber
4-8 saltede vinblade
100-150 g.gedefeta
 frisk timian
 evt. svinenet
 kødsnor
1-2 spsk.olie
1 dl.hvidvin
 dl.bouillon
 
 Porretimbale:
2 storeporrer
10 g.smør
 salt
 peber
8 småforme
 
 Rucolaolivensauce:
½ spsk.olie
2 skalotteløg
2 bdt.Rucolasalat
75-100 g.sorte oliven uden sten
10 g.smør
 
 Tilbehør:
 Brød
 
Opskrift:
Kødet
Bestil kød og evt. svinenet hos slagteren et par dage i forvejen. Skær kødet således ud – eller bed slagteren gøre det: Afmærk først hvor de fire skiver skal skæres ved et snit i overfladen. Skær derefter en dyb lomme ned midt i hvert stykke. Skær de fire stykker fra hinanden. Bred hver skive kød ud og bank det let til en ensartet tykkelse. Krydr kødet med peber. Læg vinblade på kødet. Læg en række feta på samt en kvist timian eller timianblade. Rul kødet lidt stramt sammen som til en roulade. Pak den evt. i et passende stykke svinenet og snør den med snor. Hvis man ikke har svinenet, kan man blot snøre rouladen med snor. Dup rouladerne tørre med køkkenrulle. Varm olien i en gryde eller pande med låg. Brun kødet og drys med lidt salt og peber. Pas på med saltet, da både vinblade og feta er salte. Tilsæt hvidvin og bouillon. Lad det koge op. Skru ned på svag varme og steg kødet 10-15 minutter under låg, til det er netop gennemstegt. Tag kødet op af gryden, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 10 minutter. Gem skyen. Lige før servering fjernes snor og evt. svinenet fra kødet, og stykkerne kan deles i to.

Porretimbale
De yderste to blade af hver porre kommes i kogende letsaltet vand i 1-2 minutter. Tages op og lægges i koldt vand. Lægges til afdrypning. Skær strimlerne igennem på langs, så der bliver otte strimler. Brug porrestrimlerne til at lægge rundt langs kanten på små forme af porcelæn eller stanniol. Resten af porrerne snittes fint og ristes møre i smør. Smag til med salt og peber. Kom det ned i midten af de otte forme. De kan varmes i ovn eller mikrobølgeovn. Husk, at stanniol ikke må komme i mikrobølgeovn. Ved servering vendes porretimbalen ud på en tallerken.

Rucola-olivensauce
løg fint og svits dem klare i olie. Skyen fra kødet sies og tilsættes. Koges ind, hvis der er mere end 2½ dl væske. Tilsæt rucola og oliven skåret i skiver. Smag til. Rør til sidst lidt koldt smør i saucen.

Tips:

I stedet for vinblade kan bruges spinat, savoykål eller hakkede krydderurter I

stedet for bovklump kan bruges nakkefilet eller svinekoteletter. Skinkeschnitzler og svinemørbrad kan også bruges – de bankes ud, så de er ½-¾ cm tykke

Porretimbalerne kan tilberedes dagen før og gemmes i køleskab

Kødet kan også steges færdig i ovn i et ildfast fad med låg eller stanniol over Saltede vinblade fås på dåse, glas eller i vakuumpakning


karakterer:
Opskriften er vist 6114 gange,
og udskrevet 101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu