Hvidvinsgryde

Hvidvinsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.lammekød, bov eller kølle
2 løg
4 fedhvidløg
3 spsk.mel
 salt
 sort peber
4 spsk.olie
5 dl.tør hvidvin
2 smålaurbærblade
2 spsk.creme fraiche
1 spsk.citronsaft
1 bdt.persille
 evt. lidt kulør
 
Opskrift:
Skær kødet i ikke alt for små terninger. Pil løg og hvidløg, skær løgene i ringe og halver hvidløgsfeddene. Bland melet i en skål med salt og peber og vend kødterningerne heri.

Varm olien i en gryde, der kan tåle at stilles i ovnen, og brun kødet i 5 minutter sammen med løg og hvidløg. Rør rundt hele tiden, så intet brænder på. Hæld så vinen ved, læg laurbærbladene i og rør godt rundt. Sæt låg på gryden, stil den i en 200 grader C varm ovn på midterste ribbe og lad retten snurre mør i 1 time og 20 minutter.

Til sidst røres creme fraiche og citronsaft i, retten smages til med salt og peber og varmes godt igennem, inden den serveres drysset med finthakket persille. Hvis de synes, retten virker for lys, kan de give den nogle dråber kulør.

Hertil passer kogte, smørvendte kartofler og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 6810 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu