udbenet lammekød, bov eller nakke750 g. udbenet lammekød, bov eller nakke
6
spsk.
olie6 spsk. olie
1
tsk.
rosenpaprika1 tsk. rosenpaprika
1
tsk.
edelsuss paprika1 tsk. edelsuss paprika
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
salt salt
2
løg2 løg
1
grøn peberfrugt1 grøn peberfrugt
1
rød peberfrugt1 rød peberfrugt
200
g.
ris200 g. ris
¾
l.
varm bouillon¾ l. varm bouillon
3
tomater3 tomater
Opskrift:
Skær kødet i ca 3 cm. store terninger.
Varm 3 spsk. olie op i en gryde og brun kødstykkerne godt på alle sider.
Tag gryden af varmen, rør begge slags paprika og det pressede hvidløgsfed i, stil gryden tilbage over varmen og hæld så meget vand ved, at kødet er lige akkurat dækket.
Lad kødet snurre for svag varme og under låg i ca. 30 minutter, til det er helt mørt, os smg til med salt.
I mellemtiden pilles løgene og hakkes fint.
Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i tynde strimler.
Resten af olien varmes i en gryde, løg, peberfrugt og ris kommes i og svitses under stadig omrøring, til risen bliver gennemsigtig.
Så hældes bouillonen ved.
Rør en gang rundt, så alt blandes godt, og lad det koge i 10 minutter for ganske svag varme.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker, som kommes i en gryde til risen.
Rør rundt og lad det koge i yderligere 7-10 minutter.
Lige inden serveringen vendes kødet forsigtigt i risblandingen.
Hertil passer blandet salat eller hvidkålssalat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(12 stemmer)
Opskriften er vist 8839 gange, og udskrevet 168 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider