Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lamme-pilaff

Lamme-pilaff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lamme-pilaff, billede 4 Lamme-pilaff, billede 1 Lamme-pilaff, billede 2 Lamme-pilaff, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.udbenet lammekød, bryst eller nakke
2 løg
1 fedhvidløg
3 spsk.olie
¼ l.varm bouillon
 salt
 peber
2 spsk.koncentreret tomatpuree
100 g.rosiner
2 l.vand
250 g.ris
1 spsk.smør
100 g.smuttede mandler
 


Opskrift:

Kødet skæres i forholdsvis store terninger. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Varm olien i en stor, bred gryde, kom kødterningerne i og lad dem blive godt brune på alle sider. Så kommes løg og hvidløg ved og gyldnes. Hæld bouillon i gryden, drys med salt og peber og rør tomatpureen i, hvorefter det hele får lov til at stå og koge mørt under låg og for svag varme i ca 1 time.

Rosinerne skylles, stilles til afdrypning og koger med de sidste 15 minutter.

Kom salt i vandet, bring i kog, drys risen i og lad den koge for svag varme i 18 minutter.

Kom smørret på en lille stegepande og rist mandlerne gyldne heri.

Hæld den kogte ris i en sigte, spul den over med varmt vand, lad den dryppe godt af og kom den så i gryden til kødet, Vend forsigtigt rundt i det hele med to gafler.

Ved serveringen toppes retten op på et varmt fad og drysses med de ristede mandler.

Hertil passer grøn salat eller agurkesalat i hvidløgs-yoghurtdressing.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10644 gange,
og udskrevet 218 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu