Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sur-sød lammeragout

Sur-sød lammeragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.udbenet lammebov
2 løg
3 spsk.olivenolie
1 spsk.smør
 salt
½ tsk.kanel
½ tsk.stødt nellike
¼ l.tør hvidvin
200 g.tørrede abrikoser
2 spsk.pinjekerner eller mandelsplinter
 hvid peber
 


Opskrift:

Skær kødet i ikke alt for små terninger. Løgene pilles og hakkes groft. Varm olien op i en gryde og læg kødterningerne i nogle stykker ad gangen og lad dem blive godt brune. Tag kødet op af gryden, kom smørret i og lad løgene snurre gennemsigtige heri. Så kommes kødet tilbage i gryden og krydres med salt. Kanel og nellike. Rør godt rundt, hæld vinen ved og tilsæt abrikoserne. Rør igen godt rundt og lad det hele snurre for svag varme og under låg i 1 time.

Pinjekerner eller mandelsplinter ristes let på en tør tefalpande. Ragouten smages til med salt og peber og drysses med pinjekerner eller mandelsplinter lige inden servering

Hertil passer løse ris.

Tips:

Hvis man køber de store og kødfulde tørrede abrikoser, som bl.a. fås i helsekostforretninger, behøver man ikke at lægge dem i blød før anvendelse. De mindre og mere tørre bør overhældes med kogende vand og stå i blød et par timer inden anvendelsen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3692 gange,
og udskrevet 61 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu