Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Larrys lammeragout

Larrys lammeragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehals

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
600 g.udbenet lammekød, hals
50 g.stribet flæsk
2 storeløg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1 syrligt æble
3 spsk.olie
1 spsk.kinesisk sojasauce
1 spsk.mangochutney
1 tsk.karry
 salt
½ l.varm bouillon
1 spsk.mel
 


Opskrift:

Skær lammekødet i store terninger og flæsket i små. Løgene pilles og skæres i ringe. Porren skylles grundigt og skæres i skiver. Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i strimler. Æblet skrælles ikke, men skæres i kvarte, udkernes og skæres derefter i skiver.

Lad 1 tsk. olie blive varm på en stegepande. Lad først flæsket stege gennemsigtigt heri og lad derefter kødet brune godt.

Varm resten af olien i en gryde og lad løgringene gyldne heri. Tilsæt pore, peberfrugt og æble. Alt krydres med kinesisk sojasauce, mangochutney, karry og salt, og den varme bouillon hældes over. Til sidst kommes det brunede lammekød i gryden sammen med flæsketerningerne, og alt snurrer mørt under låg og for svag varme i 40-45 minutter.

Rør melet ud i en smule vand og jævn retten hermed.

Hertil passer løse ris.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7991 gange,
og udskrevet 180 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole Kragh  -  2012-07-01 12:23:38
Opskriften findes, ord til andet, i Gunhild von der Recke's "De bedste Lammespecialiteter" (1985, Asschenfeldt). Bogen kan i øvrigt anbefales.