Larrys lammeragout

Larrys lammeragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehals

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.udbenet lammekød, hals
50 g.stribet flæsk
2 storeløg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1 syrligt æble
3 spsk.olie
1 spsk.sojasauce
1 spsk.mangochutney
1 tsk.karry
 salt
5 dl.varm bouillon
1 spsk.mel
 
Opskrift:
Skær lammekødet i store terninger og flæsket i små. Løgene pilles og skæres i ringe. Porren skylles grundigt og skæres i skiver. Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i strimler. Æblet skrælles ikke, men skæres i kvarte, udkernes og skæres derefter i skiver.

Lad 1 tsk. olie blive varm på en stegepande. Lad først flæsket stege gennemsigtigt heri og lad derefter kødet brune godt.

Varm resten af olien i en gryde og lad løgringene gyldne heri. Tilsæt pore, peberfrugt og æble. Alt krydres med sojasauce, mangochutney, karry og salt, og den varme bouillon hældes over. Til sidst kommes det brunede lammekød i gryden sammen med flæsketerningerne, og alt snurrer mørt under låg og for svag varme i 40-45 minutter.

Rør melet ud i en smule vand og jævn retten hermed.

Hertil passer løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 10353 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-01 12:23:38
Opskriften findes, ord til andet, i Gunhild von der Recke's "De bedste Lammespecialiteter" (1985, Asschenfeldt). Bogen kan i øvrigt anbefales.