lammekød med ben, bov eller bryst1 kg. lammekød med ben, bov eller bryst
3
spsk.
smør3 spsk. smør
1
gulerod1 gulerod
1
porre1 porre
salt salt
vand vand
1
dl.
tør hvidvin1 dl. tør hvidvin
8
hele
peberkorn8 hele peberkorn
Saucen: Saucen:
1
bdt.
Dild1 bdt. Dild
2
spsk.
smør2 spsk. smør
2
spsk.
mel2 spsk. mel
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
1
æggeblomme1 æggeblomme
1
dl.
fløde1 dl. fløde
salt salt
hvid peber hvid peber
Opskrift:
Få slagteren til at dele kødet i ret store stykker.
Lad smørret gyldne på en stor stegepande og brun kødet let på alle sider.
Skyl og skrab guleroden.
Gør porren i stand og skær den i stykker.
Kom lammekødet i en gryde.
Kog den pande, kødet er brunet på af med en smule vand og hæld denne sky over kødet.
Tilsæt vin og så meget letsaltet vand, at kødet er helt dækket, og bring det i kog.
Skum et par gange og tilsæt så peberkorn og grøntsager.
Lad frikasseen koge sagte under halvlukket låg i 1-1½ time, hvorefter kødet tages op og holdes varmt i en skål.
Kogesaften sis.
Dilden skylles klippes fint.
Saucen:
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og får lov til at tage en anelse farve under stadig omrøring.
Tilsæt så ½ l. af den siede kogesaft, stadig under omrøring, og lad saucen koge 5 minutter for ganske svag varme.
Rør citronsaft og dild i.
Pisk æggeblommen sammen med fløden. Tag saucen af varmen og rør æggefløden i, nu må saucen ikke koge mere, for så skiller den.
Den skal bare varmes godt igennem, hvorefter den hældes over kødet i skålen.
Hertil passer små kogte kartofler
Tips:
Pynt evt. frikasseen med et par duske dild og meget tynde citronskiver.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 5998 gange, og udskrevet 110 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider