Lamme-pilaff fra Kroatien

Lamme-pilaff fra Kroatien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Kroatien

KroatienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 svesker uden sten
600 g.udbenet lammekød, bov eller kølle
2 løg
1 fedhvidløg
2 spsk.olie
1 dl.tomatsaft
 salt
 hvid peber
1 tsk.stødt ingefær
0.25 tsk.kanel
175 g.kogte ris
50 g.rosiner
0.5 tsk.stødt nellike
3 tsk.citronsaft
1 spsk.smør
50 g.mandelsplinter
 
Opskrift:
Lad sveskerne stå i blød i vand natten over.

Skær lammekødet i store terninger. Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.

Varm olien op i en stegegryde og brun kødet godt. Kom løg og hvidløg ved og lad det blive let gyldent. Hæld tomatsaften ved, drys med salt og peber og rør ingefær og kanel i. Lad alt snurre under låg i 45 minutter. Så blandes den kogte ris i sammen med de afdryppede svesker, de skyllede rosiner, nellike og citronsaft. Rør godt rundt og stil gryden uden låg i en 200 grader varm ovn på midterste ribbe i 15 minutter.

Smelt smørret på en stegepande og rist mandelsplinterne let heri. Lige inden serveringen drysses de ristede mandler over retten.





karakterer:
Opskriften er vist 14288 gange,
og udskrevet 299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-25 09:39:52
dejlig ret. smager utrolig godt !