udbenet lammekød, bov eller kølle600 g. udbenet lammekød, bov eller kølle
2
løg2 løg
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
2
spsk.
olie2 spsk. olie
1
dl.
tomatsaft1 dl. tomatsaft
salt salt
hvid peber hvid peber
1
tsk.
stødt ingefær1 tsk. stødt ingefær
¼
tsk.
kanel¼ tsk. kanel
175
g.
kogte ris175 g. kogte ris
50
g.
rosiner50 g. rosiner
½
tsk.
stødt nellike½ tsk. stødt nellike
3
tsk.
citronsaft3 tsk. citronsaft
1
spsk.
smør1 spsk. smør
50
g.
mandelsplinter50 g. mandelsplinter
Opskrift:
Lad sveskerne stå i blød i vand natten over.
Skær lammekødet i store terninger.
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Varm olien op i en stegegryde og brun kødet godt.
Kom løg og hvidløg ved og lad det blive let gyldent.
Hæld tomatsaften ved, drys med salt og peber og rør ingefær og kanel i.
Lad alt snurre under låg i 45 minutter.
Så blandes den kogte ris i sammen med de afdryppede svesker, de skyllede rosiner, nellike og citronsaft.
Rør godt rundt og stil gryden uden låg i en 200 grader varm ovn på midterste ribbe i 15 minutter.
Smelt smørret på en stegepande og rist mandelsplinterne let heri.
Lige inden serveringen drysses de ristede mandler over retten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(15 stemmer)
Opskriften er vist 12342 gange, og udskrevet 277 gange.
Kommentarer
the G - 2008-11-25 09:39:52 dejlig ret. smager utrolig godt !
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider