lammekød med ben (blandet bov, nakke og bryst)2 kg. lammekød med ben (blandet bov, nakke og bryst)
2
store
løg2 store løg
2
auberginer2 auberginer
4
courgetter 4 courgetter
6
tomater6 tomater
1
stængel
blegselleri1 stængel blegselleri
3
spsk.
olivenolie3 spsk. olivenolie
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
salt salt
sort peber sort peber
½
tsk.
rosenpaprika½ tsk. rosenpaprika
½
tsk.
tørret oregano½ tsk. tørret oregano
1
kg.
kartofler1 kg. kartofler
1
bdt.
Persille1 bdt. Persille
Opskrift:
Lammekødet skæres ud i portionsstykker.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Auberginer og courgetter vaskes, tørres godt og skæres i tykke skiver.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i kvarte.
Blegselleristænglen skylles og skæres i små stykker.
Varm olien op i en stor gryde og brun kødet godt på alle sider.
Kom løgene ved og lad dem brune med i 5 minutter.
Kom alle de istandgjorte grøntsager i gryden til kødet og pres det pillede hvidløgsfed ud over.
Drys med salt, peber, rosenpaprika og oregano og bland alt godt.
Der skal ikke tilsættes noget form for væde.
Stil gryden i en 200 grader varm ovn på anden ribbe fra neden, og lad ragout’en stege mør i ca. 1 time og 20 minutter.
Efter de første 30 minutter tilsættes kartoflerne, som er skrællet og skåret i kvarte.
Server den færdige lammeragout i et dybt, varmt fad og drysset med hakket persille.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(11 stemmer)
Opskriften er vist 12926 gange, og udskrevet 301 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider