bede- eller lammekød uden ben, bov800 g. bede- eller lammekød uden ben, bov
2
løg2 løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
6
spsk.
olie6 spsk. olie
varmt vand varmt vand
salt salt
sort peber sort peber
2
kålrabi2 kålrabi
3
gulerødder3 gulerødder
2
grønne peberfrugter2 grønne peberfrugter
2
courgetter2 courgetter
4
tomater4 tomater
300
g.
friske eller frosne grønærter300 g. friske eller frosne grønærter
1
tsk.
tabascocauce1 tsk. tabascocauce
cayennepeber cayennepeber
375
g.
semuljegryn375 g. semuljegryn
salt salt
4
dl.
vand4 dl. vand
75
g.
smør75 g. smør
Opskrift:
Kødet skæres i ca. 3 cm. store terninger.
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Olien varmes op i en stor gryde, og kødterninger, løg og hvidløg brunes godt i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsæt så meget vand, at alt er godt og vel dækket.
Drys med salt og peber, læg låg på gryden, og lad kødet simre i 30 minutter for svag varme.
Semuljegrynene bredes ud i et fladt fad og overhældes med det saltede vand.
Gnid de fugtige gryn let mellem håndfladerne, indtil alt vandet er absoberet, og der danner sig små kugler.
Tildæk denne grød og stil den til side indtil videre.
Kålrabi, gulerødder og peberfrugter rengøres og skæres i stave.
Courgetterne skylles og skæres i skiver.
Tomaterne skoldes og flås.
Kom alle de istandgjorte grøntsager i gryden til kødet og lad det hele simre for svag varme i yderligere 30 minutter.
De sidste 10 minutter koger ærterne med.
Til sidst smages retten forsigtigt til med tabascocauce og cayennepeber.
Når grøntsagerne er kommet i gryden til kødet, hældes semuljegrynene i en sigte, som anbringes, som anbringes over en gryde med kogende vand.
Læg et klæde over sigten og lad grynene dampe møre i 30 minutter, hvorefter de drysses ud i en varm skål og blandes med smørret.
Serveres særskilt til lammestuvningen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(8 stemmer)
Opskriften er vist 11970 gange, og udskrevet 321 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider