Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krondyrfilet med honning/balsamico

Krondyrfilet med honning/balsamico, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krondyrfilet med honning/balsamico, billede 4 Krondyrfilet med honning/balsamico, billede 1 Krondyrfilet med honning/balsamico, billede 2 Krondyrfilet med honning/balsamico, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.krondyrfilet afpudset
100 g.fersk spæk i tynde skiver (eller bacon)
 salt
 peber
 
 Glaserede æbler:
4 røde æbler
100 g.tyttebær
2 spsk.akaicehonning
1/4 dl.Balsamico
1 dl.rødvin
 
 Orlydej:
125 g.hvedemel
1 æggeblomme
1 dl.øl
1/2 dl.lunkent vand
1/4 dl.olie
 salt
 sukker
1 pisket æggehvide
 
 Bønner:
300 g.friske grønne bønner
125 g.bacon i skiver
 
 Indbagte champignon:
400 g.champignoner rensede
 olie
 
 Svampesauce:
200 g.kantareller rensede
1 skalotteløg
3/4 l.kalvefond (vildtfond)(bouillonterning + vand)
1 dl.fløde
 smør
 salt
 peber
 
 Yderligere:
800 g.aspargeskartofler
 


Opskrift:

Filet:
Krondyrfileten afpudses. Brunes på panden og krydres med salt og peber. Kan eventuelt krydres med lidt knust enebær. Fileten lægges til let afkøling før der kommes spæk (eller bacon) omkring. Fileten snøres og steges i ovn ved 200 grader C. alm. ovn, i ca. 10 minutter. Hviler herefter ca. 15 minutter.

Glaserede æbler:
Toppen skæres af æblerne. Udstikkes for kerne (lav et pænt hul). På en pande kommes honning, balsamico og rødvin. Dette koges godt igennem og nedkoges til næsten sirupsagtig konsistens. Æblerne tilsættes og vendes hyppigt, indtil de er letglaserede, ca. 2-3 minutter. Æblerne tages op og "æblekaramellen" indkoges. Tilsættes de friske tyttebær som sauteres i karamellen et kort øjeblik. Tyttebærlagen fyldes i æblerne og disse stilles til side. Umiddelbart inden anretning bages æblerne færdige i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn, i 5 minutter.

Bønner:
Bønnerne nippes og blancheres i kogende vand. Afdryppes, deles i 8 lige bundter og omvikles med bacon. Bønnerne bages i ovn ved 180 grader C. alm. ovn, i 5-7 minutter.

Orlydej:
Mel, æggeblomme, øl, vand, olie, samt salt og sukker piskes sammen til en glat dej. Hviler 1 time, hvorefter den stiftpiskede æggehvide vendes i. Dejen skal straks anvendes når de piskede hvider er blevet tilsat.

Indbagte champignon:
Champignonerne renses og dyppes i den færdige orlydej. Udbages i hed friture (gryde med olie), til de er gyldne. Aspargeskartofler: Kartoflerne koges møre og pilles. Stilles koldt. Inden anretning vendes kartoflerne i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og peber. Drysses eventuelt med nøddeflager eller valnødder.

Svampesauce:
Kantareller renses og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med smeltet smør og de hakkede skalotteløg. Det sauteres godt. Fonden hældes på og det koger stille i ca. 20 minutter. Fløden tilsættes og koges godt igennem.

Servering
Krondyrfiletén skæres i tynde skiver, anrettes på varme tallerkener i vifteform. Æblet anrettes foran. I siderne anrettes henholdsvis indbagte champignon og baconbønner. Der omkranses med sauce. Sauce og kartofler serveres à part.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (27 stemmer)

Opskriften er vist 160385 gange,
og udskrevet 6036 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjarne Homann   -  2016-10-17 08:44:13
Jeg brugte en1800gr Lave en marinade af to spsk citronsaft to spsk olivenolie to dl rødvin et par blade lauerblade lidt timmian lidt rosmarinfile i en plastpose i et 36 timer brunede den på fire sider, Lod den blive stuetemperatur lavede en fad med hvidløg gulerødder skalotteløg pore Stillede i ovn på 80 gr i ca 6 timer til opnået 57 gr Filen kom i en høkasse (køletaske) i en 1/2 time inder opskæring i tynde skiver Filen er rosa og ingen købsaft og fantastisk mørt


  -  2016-09-09 17:49:09
hvad kan man bruge i steder for kantareller ,hvis ikke man kan få dem ? Og i stedet for friske tyttebær ?


Bertel  -  2008-05-14 02:41:42
Retten er guld, har brugt den flere gange. Er omstændig, men kan forberedes. Stort arbejde, stor lykke. Prøv den, den er det værd !!!!


Per  -  2007-12-30 22:15:12
Orlydejen bruges til de indbagte champignon, orlydej er nærmest en pandekagedej som bruges til at dyppe ting som man ønsker indbagt og bages i friture.


  -  2007-12-30 18:16:54
Hvad skal Orly dejen bruges til? og hvordan bruges den? Der står bare den skal anvendes straks, men til hvad????


  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften kan også bruges til Krondyrmørbrad