Rasnic

Rasnic, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Jugoslavien

JugoslavienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.bede eller lammekød, bov
500 g.lammenyrer
 mælk eller kærnemælk
6 bladefrisk basilikum
6 bladeSalvie, frisk
1 citron saften heraf
4 spsk.olie
 salt
 sort peber
250 g.letsaltet flæsk
2 løg
1 storrød peberfrugt
 
Opskrift:
Skær kødet i 3-4 cm. store terninger. Halver nyrene på langs, fjern fedt og urinrør og læg nyrene i mælk eller kærnemælk.

Skyl krydderurtebladene og hak dem fint. Rør citronsaften godt med olien, kom de hakkede krydderurter ved og krydr med salt og peber.

Bland kødstykkerne i marinaden og lad dem marinere tildækket i 2 timer.

Skær flæsket i ikke for tynde skiver. Tag nyrene op af mælken, dup dem tørre og skær også dem i skiver. Løgene pilles, skæres i kvarte og deles i blade. Peberfrugterne skylles, befris for ribber og kerner og skæres i stykker.

Alle ingredienserne sættes skiftevis på grillspid og steges på trækulsgrill, på grillpande eller på rist i grillovn 10-15 minutter i alt og vendes ofte under stegningen.

Hertil passer grøn salat med rå løg, porrersalat, groft lyst brød eller løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 10765 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-16 09:53:01
Overraskende god :)