Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bedekølle i sæk

Bedekølle i sæk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :





Ingredienser:
1 bedekølle (eller lammekølle) på ca. 2 kg.
 salt
 reven muskatnød
1 spsk.rosmarinnåle
1 suppe visk
3 l.vand
10 hele hvide peberkorn
1 stortlaurbærblad
 


Opskrift:

Indgnid køllen meget grundigt med salt og reven muskatnød.

Bred et bomulds- eller lærredsklæde i passende størrelse ud, læg køllen på klædet og drys med rosmarinnåle. Knyt klædet fast omkring køllen eller, endnu bedre, sy klædet sammen om køllen. På den måde beholder den sin pæne facon.

Bring vandet i kog i en stor gryde. Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og salt i vandet og læg køllen i. Når vandet igen koger, skrues ned for varmen, og bedekøllen simrer for svag varme og under låg i 1½-2 timer. Derefter tages køllen ud af sækken, får lov til at trække 10-15 minutter, og skæres for ved bordet.

Hertil passer smørdampede grøntsager (gulerødder, bønner, ærter), glaserede løg, stegte kartofler eller en pikant sauce og kogte kartofler.

Tips:

Kloge folk hævder, at en kogt kølle er langt saftigere, end en stegt nogen sinde kan blive. Denne opskrift stammer oprindeligt fra ”merry old england” men også i USA sværger man til denne måde at tilberede bedekølle på.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 15976 gange,
og udskrevet 170 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

emma  -  2010-08-11 15:02:18
mmmm mintgele, men så heller mintsauce, det smager meget bedre


anni  -  2007-04-02 09:35:07
hvis opskriften stammer fra England, mangler der så ikke noget mynte, f.eks. myntegele?