Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bedekølle i sæk

Bedekølle i sæk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :



Ingredienser:
1 bedekølle (eller lammekølle) på ca. 2 kg.
 salt
 reven muskatnød
1 spsk.rosmarinnåle
1 suppe visk
3 l.vand
10 hele hvide peberkorn
1 stortlaurbærblad
 
Opskrift:
Indgnid køllen meget grundigt med salt og reven muskatnød.

Bred et bomulds- eller lærredsklæde i passende størrelse ud, læg køllen på klædet og drys med rosmarinnåle. Knyt klædet fast omkring køllen eller, endnu bedre, sy klædet sammen om køllen. På den måde beholder den sin pæne facon.

Bring vandet i kog i en stor gryde. Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og salt i vandet og læg køllen i. Når vandet igen koger, skrues ned for varmen, og bedekøllen simrer for svag varme og under låg i 1½-2 timer. Derefter tages køllen ud af sækken, får lov til at trække 10-15 minutter, og skæres for ved bordet.

Hertil passer smørdampede grøntsager (gulerødder, bønner, ærter), glaserede løg, stegte kartofler eller en pikant sauce og kogte kartofler.

Tips:

Kloge folk hævder, at en kogt kølle er langt saftigere, end en stegt nogen sinde kan blive. Denne opskrift stammer oprindeligt fra ”merry old england” men også i USA sværger man til denne måde at tilberede bedekølle på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 16471 gange,
og udskrevet 197 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

emma  -  2010-08-11 15:02:18
mmmm mintgele, men så heller mintsauce, det smager meget bedre

anni  -  2007-04-02 09:35:07
hvis opskriften stammer fra England, mangler der så ikke noget mynte, f.eks. myntegele?