hakket kalve- og flæskekød250 g. hakket kalve- og flæskekød
1
æg1 æg
1
tsk.
tørret merian1 tsk. tørret merian
salt salt
sort peber sort peber
3-4
spsk.
raps3-4 spsk. raps
Stegning: Stegning:
75
g.
smør eller margarine75 g. smør eller margarine
¼
l.
kogende vand¼ l. kogende vand
Sauce: Sauce:
1
dl.
bouillon1 dl. bouillon
1
topskefuld maizenamel1 topskefuld maizenamel
1
dl.
creme fraiche1 dl. creme fraiche
Opskrift:
Lad slagteren udbene kødet og banke det fladt.
Gnid kødet på indersiden med salt og peber.
Læg brødskiverne i blød i vinen.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Skyl persillen, ryst den tør og hak den groft.
Bland det hakkede kød godt med det udblødte franskbrød, løg, hvidløg, persille, æg og merian.
Smag til med salt og peber og ælt så meget rasp i farsen, at den bliver forholdsvis fast.
Bred kødet ud på et bræt og fordel farsen jævnt over det.
Rul kødet sammen om farsen og ombind det med bomuldsgarn.
Smelt fedtstoffet i en lille kasserolle.
Læg rullestegen på risten over bradepanden, hæld det smeltede fedtstof over og sæt bradepanden i en 200 grader varm ovn på midterste ribbe.
Rullestegen skal stege i 2 timer og i løbet af stegetiden hyppigt overhældes med dels det kogende vand, dels den saft, der samler sig i bradepanden.
Når stegen er færdig, pakkes den ind i folie og viskestykker og trækker i 5-10 minutter.
Imens koges bradepanden af med bouillonen.
Skyen hældes i en kasserolle og jævnes med maizenamel udrørt i lidt vand.
Til sidst røres creme fraichen i, og saucen smages til.
Fjern bomuldsgarnet fra stegen og skær den i ret tykke skiver, som anrettes på et varmt fad.
Saucen serveres for sig.
Hertil passer små persilledryssede kartofler og tomatsalat.
Tips:
Det er ikke absolut nødvendigt at jævne stegeskyen.
Den kan sagtens serveres som den er, hvis man foretrækker tynd skysauce.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8560 gange, og udskrevet 178 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider