lamme- eller bede koteletter a ca. 200 g.4 lamme- eller bede koteletter a ca. 200 g.
sort peber sort peber
2
spsk.
olie2 spsk. olie
salt salt
4
skiver
røget skinke4 skiver røget skinke
2
spsk.
smør2 spsk. smør
2
bananer2 bananer
Opskrift:
Koteletterne gnides grundigt med peber og denne ene spsk. olie.
En grillpande pensles med resten af olien, og når panden er meget varm, steges koteletterne 3-4 minutter på hver side.
Drys med salt og hold koteletterne varme på et serveringsfad.
På den anden stegepande steges skinkeskiverne sprøde.
De tages op, og smørret smeltes på panden.
Bananerne skrælles, halveres på langs og steges gyldne på begge sider i smørret.
Lige inden serveringen lægges en skive skinke på hver kotelet og herover en halv stegt banan.
Hertil passer små faste pillekartofler og stegesmør fra panden.
Tips:
Lamme- og bedekød egner sig fortrinligt til grillstegning.
Ikke mindst fordi overflødigt fedt drypper af under grilningen, så kødet bliver endnu sundere.
Amerikanerne har det med at servere ananasskiver, røde cocktailbær og andre sydfrugter til mange af deres kødretter.
Den slags kreationer får gerne betegnelsen ”a la hawaii”.
Her er en tillempet version som nok passer bedre til den europæiske smag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 17782 gange, og udskrevet 245 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider