Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koteletter a la Soubise

Koteletter a la Soubise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 dobbelte lamme. Eller bedekoteletter a ca. 180 g.
 salt
3 spsk.mel
3 spsk.smør
 persille
 
 Sauce:
4 løg
4 spsk.smør
1 dl.bouillon
1 spsk.mel
1 dl.fløde
 salt
 hvid peber
 evt. lidt sukker
 
Opskrift:
Løgene pilles og hakkes fint. 3 spsk. smør smeltes i en kasserolle, og løgene svitses gennemsigtige.
Hæld bouillonen ved og lad det hele koge for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er helt bløde.
Rør melet ud i fløden og jævn løgmassen hermed.
Lad nu saucen koge videre for svageste blus i 3 minutter hvorunder der jævnligt røres rundt. Smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker og tilsæt til sidst resten af smørret.

Drys koteletterne med salt og vend dem i mel. Ryst det overflødige mel af. Brun smørret på en pande og steg koteletterne 4-5 minutter på hver side.

Anret koteletterne på et varmt serveringsfad, dæk dem med et tykt lag løgcreme og pynt med et par persilleduske.

Hertil passer grønærter, kartoffelkroketter eller små kogte, persilledryssede kartofler.

Tips:

Sauce Soubise er en lækker, lys løgsauce, som i øvrigt også smager vældig godt til fjerkræ.

Variation:
Når løgcremen er fordelt over koteletterne, kan man drysse lidt revet ost over og gratinere koteletterne i ovnen for stærk varme eller under grill.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9732 gange,
og udskrevet 174 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu