Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekoteletter fra Bologna

Lammekoteletter fra Bologna, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Lammekoteletter fra Bologna, billede 4 Lammekoteletter fra Bologna, billede 1 Lammekoteletter fra Bologna, billede 2 Lammekoteletter fra Bologna, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.bacon i små terninger
2 løg
1 fedhvidløg
1 bdt.Persille
1 tsk.tørret merian eller 2 tsk. friske hakkede merianblade
1 spsk.olie
 
12 lammekoteletter, enkelte a ca 80 g.
 salt
 sort peber
3 spsk.mel
3 spsk.olie
 
70 g.koncentreret tomatpure
5 dl.varm bouillon
1 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint. Persillen skylles, tørres og hakkes groft. Baconterninger, løg, hvidløg, persille og merian blandes godt.

Koteletterne trykkes let med håndroden, drysses med salt og peber og vendes i mel. Overflødigt mel rystes af.

Varm 3 spsk. af olien godt på en pande og steg koteletterne ca 2 minutter på hver side og tag koteletterne af.

1 spsk. olie varmes på en lille stegepande, og løg-baconblandingen steges under omrøring. Til løgene er blevet let gyldne.

Læg koteletterne tilbage, rør tomatpureen i den varme bouillon og hæld det ved. Lad det hele snurre for svag varme i 6-8 minutter.

Til sidst røres fløden i, og nu må saucen ikke koge mere, kun varmes godt igennem sammen med alt det andet på panden.

Hertil passer tagliatelle (båndspaghetti) eller lyst bondebrød.

Tips:

Bologna betragtes som den italienske kogekunsts højborg. Det er ikke uden grund, at byen har fået tilnavnet ”la grassa”, den fede

Skær aldrig fedtkanten af lammekoteletter inden stegning, for fedtet giver kødet en god aroma. Fedtet kan altid skæres af på tallerkenen, hvis man ikke bryder sig om at spise det.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18230 gange,
og udskrevet 529 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mira  -  2007-01-31 15:47:38
God anderledes måde at få lam på, smagte super godt og var nem at lave, Jeg brugte frisk pasta det var også godt.