| |
|
Lammeragout med savoykål og fetaost
Lammeragout med savoykål og fetaost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
250 | g. | magert lammekød (fra bov)250 g. magert lammekød (fra bov) | 1 | | persillerod1 persillerod | 2 | | gulerødder2 gulerødder | 1 | | porre1 porre | 2 | tsk. | olie2 tsk. olie | 1/4 | | laurbærblad1/4 laurbærblad | 1 | fed | hvidløg1 fed hvidløg | 1/4 | | savoykål1/4 savoykål | 40 | g. | fetaost i terninger40 g. fetaost i terninger | 1 | tsk. | olie1 tsk. olie | | | Salt Salt | | | peber peber | | | Evt. frisk kørvel. Evt. frisk kørvel. | | | |
| |
Lammekødet skæres i tern (ca. 3 x 3 cm).
Gulerødderne og persilleroden skrælles, og porren renses. Halvdelen af hver skæres i ensartede skiver eller strimler - resten skæres groft.
Olien varmes op i en gryde. De groftskårne grønsager hældes i og steger - uden at brune.
Lammekødet vendes i og steger i 2 - 3 minutter.
Hvidløg, laurbærblad og lidt vand tilsættes. Vandet skal lige dække grønsager/kød.
Blandingen koges op. Der skummes for eventuelle urenheder, og kødet koges mørt under låg i ca. 20 - 25 minutter.
Kødet tages op og holdes varmt. Skyen gemmes til senere.
Kålen deles i tre dele, og stokken fjernes. Kålen deles i blade. Der beregnes ca. 4 kålblade til hver.
Bladene koges i letsaltet vand tilsat 1 tsk. olie. Bladene tages op og drypper af.
De skivede/strimlede grønsager lægges i en sigte og gives et opkog et kørt øjeblik (gerne i vandet fra kålen). Grønsagerne tages op.
Skyen fra lammekødet varmes op, og fetaosten kommes i. Sovsen varmes godt igennem.
Gryden tages fra varmen, og lammekødet kommes tilbage i gryden.
Den kogte kål lægges i bunden af en tallerken, kød og sovs fordeles over og til sidst grønsager.
Der pyntes med lidt frisk kørvel.
Serveres med ris og groft brød til.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5223 gange, og udskrevet 125 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|