Lammeragout med savoykål og fetaost

Lammeragout med savoykål og fetaost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.magert lammekød (fra bov)
1 persillerod
2 gulerødder
1 porre
2 tsk.olie
0.25 laurbærblad
1 fedhvidløg
0.25 Savoykål
40 g.fetaost i terninger
1 tsk.olie
 Salt
 peber
 Evt. frisk kørvel
 
Opskrift:
Lammekødet skæres i tern (ca. 3 x 3 cm).

Gulerødderne og persilleroden skrælles, og porren renses. Halvdelen af hver skæres i ensartede skiver eller strimler - resten skæres groft.

Olien varmes op i en gryde. De groftskårne grønsager hældes i og steger - uden at brune.

Lammekødet vendes i og steger i 2 - 3 minutter.

Hvidløg, laurbærblad og lidt vand tilsættes. Vandet skal lige dække grønsager/kød.

Blandingen koges op. Der skummes for eventuelle urenheder, og kødet koges mørt under låg i ca. 20 - 25 minutter.

Kødet tages op og holdes varmt. Skyen gemmes til senere.

Kålen deles i tre dele, og stokken fjernes. Kålen deles i blade. Der beregnes ca. 4 kålblade til hver.

Bladene koges i letsaltet vand tilsat 1 tsk. olie. Bladene tages op og drypper af.

De skivede/strimlede grønsager lægges i en sigte og gives et opkog et kørt øjeblik (gerne i vandet fra kålen). Grønsagerne tages op.

Skyen fra lammekødet varmes op, og fetaosten kommes i. Sovsen varmes godt igennem.

Gryden tages fra varmen, og lammekødet kommes tilbage i gryden.

Den kogte kål lægges i bunden af en tallerken, kød og sovs fordeles over og til sidst grønsager.

Der pyntes med lidt frisk kørvel.

Serveres med ris og groft brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 6591 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu