Afrikansk lammeragout med couscous

Afrikansk lammeragout med couscous, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :     
Afrikansk lammeragout med couscous, billede 4 Afrikansk lammeragout med couscous, billede 1 Afrikansk lammeragout med couscous, billede 2 Afrikansk lammeragout med couscous, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
½ dl.olivenolie
½ kanelstang
1 tsk.hel koriander
1 tsk.hel spidskommen
½ rød chili uden kerner
1 laurbærblad
5 stk.allehånde
2 storeløg i grove tern
800 g.lammekød i grove tern, kølle eller bov
2 fedhvidløg
20 tørrede abrikoser
 saft og tyndt skrællet skal af 1 appelsin og 1 citron
 salt
 peber
200 g.kikærter
 evt. lidt rørsukker
 
Opskrift:
Kom olien i en tykbundet gryde, steg krydderierne kort i den varme olie. Kom kød i og brun det, tilsæt derpå løg og hvidløg. Tilsæt abrikoser, citrusskal og -saft. Kom vand ved så det står 2/3 op om kødet og tilsæt salt og peber. Lad det simre ca. 1 time.
Smag retten til.

Kog imens kikærterne i rigeligt vand (se kogetid på posen). Kom kikærterne ned til lammekødet, når de er møre. De skal koge med ca. 15 min. for at suge smagen fra krydderierne til sig.

Lad det hele simre til kødet er meget mørt og smag til med salt og sukker. Er saucen for tynd så si den fra og kog den lidt ind. Retten smager næsten endnu bedre næste dag

Couscous:
Køb den forkogte couscous og beregn 75 g pr. person. Kom couscousen i en skål, hæld rigeligt kogende vand og lidt salt på og lad den suge i 10 min. Hvis den ikke er helt mør, så kom mere kogende vand på og lad den suge et øjeblik til. Evt. overskydende vand hældes fra i en sigte. Rør den op med en gaffel.





karakterer:
Opskriften er vist 47819 gange,
og udskrevet 1499 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-19 20:41:47
Være opmærksom på at Couscous er en hvede art og derfor kan give problemer.

  -   2011-10-17 13:21:25
Udelod skræl og saft af citrusfrugter. Fulgte ellers opskriften. Den er rigtig, rigtig god. Dejlig, krydret efterårsmad.

  -   2007-08-08 13:11:36
dejligt krydret ret