|
| | Marinade til svinekød: Marinade til svinekød: | 1/2 | dl. | olie, 45 gram 1/2 dl. olie, 45 gram | 1/2-1 | tsk. | paprika evt. chili 1/2-1 tsk. paprika evt. chili | 1/4 | tsk. | sort peber, stødt 1/4 tsk. sort peber, stødt | 1 | fed | hvidløg 1 fed hvidløg | | | | | | Marinade til rejer: Marinade til rejer: | 1/4 | dl. | engelsk sovs 1/4 dl. engelsk sovs | 1/4 | dl. | citronsaft 1/4 dl. citronsaft | 1 | knsp. | salt 1 knsp. salt | 3 | dråber | Tabasco eller chilisovs 3 dråber Tabasco eller chilisovs | | | | | | Desuden: Desuden: | 400 | g. | magert svinekød 400 g. magert svinekød | 100 | g. | rejer 100 g. rejer | 1 | | løg, 100 g 1 løg, 100 g | 1 | | peberfrugt, 150 g 1 peberfrugt, 150 g | 1 | spsk. | olie, 14 g 1 spsk. olie, 14 g | 1 | dåse | tomatkoncentrat, 140 g 1 dåse tomatkoncentrat, 140 g | 1 1/4 | dl. | vand 1 1/4 dl. vand | 1/2 | tsk. | salt 1/2 tsk. salt | 1/4 | tsk. | stødte nelliker 1/4 tsk. stødte nelliker | 1/2 | tsk. | koriander 1/2 tsk. koriander | 1/4 | tsk. | peber, stødt 1/4 tsk. peber, stødt | 1/2 | tsk. | gurkemeje 1/2 tsk. gurkemeje | 3 | dl. | parboiled ris, 240 g 3 dl. parboiled ris, 240 g | 200 | g. | hvidkål, ca. 1/8 stk. 200 g. hvidkål, ca. 1/8 stk. | 1 | spsk. | smør, 10 g 1 spsk. smør, 10 g | 100 | g. | ærter 100 g. ærter | 1/4 | dåse | ananas uden saft, 200 g 1/4 dåse ananas uden saft, 200 g | 25 | g. | plantemargarine 25 g. plantemargarine | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | 4 - 8 | stk. | grovflûtes 4 - 8 stk. grovflûtes | | | | | | |
| |
Marinaden til svinekødet piskes sammen.
Marinaden til rejerne piskes sammen.
Svinekødet og rejerne kommes i hver deres marinaden og trækker i mindst 15 minutter.
Løg og peberfrugt hakkes fint.
Svitses i en gryde i olien til løgene er klare.
Tomatpuré, vand, salt og krydderier tilsættes.
Sovsen simrer under låg i ca. 20 minutter.
Risene koges i letsaltet vand sammen med gurkemeje.
Hvidkålen snittes i 2 - 3 cm. brede strimler.
Ærterne koges i letsaltet vand.
Hvidkålen svitses i smør.
Ris, hvidkål, ærter, ananas i tern og rejer blandes sammen i et smurt, ildfast fad og stilles i ovnen i 25 minutter.
Svinekødet brunes i margarinen, ca.
10 minutter og røres sammen med sovsen.
Kødet i tomatsovsen serveres sammen med risblandingen og lune flûtes.
|