Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg)

Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     
Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg), billede 4 Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg), billede 1 Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg), billede 2 Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lammekølle ca 1,6 kg.
4 fedhvidløg
 olie eller smeltet smør
 salt
 peber
 
1 l.vand
400 g.ris
 
2 pasteuriserede æg
 saft af 2 citroner ca. 1 dl.
 salt
 peber
 
Opskrift:
Gnid lammekøllen med olie, salt og peber og stik hvidløgssplinter i den. Læg den på en rist over bradepanden eller et ovnfast fad og steg den ved 175 grader C. alm. ovn.

Efter ca. 1 times stegetid hældes 1 liter vand ned i bradepanden/fadet. Lad det koge op og hæld risen i vandet. Når risen er kogt mør og det meste af vandet er væk, tages lam og ris ud af ovnen.

Pisk de 2 æg sammen med citronsaft, salt og peber og vend æggeblandingen i risene lige inden serveringen.

Tomatsalat eller grøn salat er godt tilbehør til køllen.





karakterer:
Opskriften er vist 104359 gange,
og udskrevet 2901 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-06 22:14:53
Retten dukker op under “paté” hvilket er meget misvisende. Mvh

  -   2015-01-14 11:07:21
Hvor lang tid tager den at lave? Hilsen thoke

  -   2010-12-10 19:41:26
Fin opskrift, men synes det er vildledende at kalde den "Arni me patates" (papates er stavet forkert), da det betyder "lam med kartofler". Hvor er kartoflerne henne? Det kan i øvrigt anbefales at stege lammekøllen i ovnen på en rist, og lade saften fra den dryppe ned på kartofler i en bradepande nedenunder. MUMS!

  -   2008-02-18 22:56:52
Jeg syntes det er en dyr ret! Den burde ikke stå under billige retter.

  -   2008-02-08 10:35:39
Nu har jeg fået afprøvet opskriften, og jeg var godt nok spændte på de ris, efter vandet var hældt i ventede jeg ca. 10 minutter før jeg hælte risene ved, vandet kom aldrig rigtig op og koge, efter ca. 20 minutter var vandet næsten kogt væk, men stadig lidt hårde ender på risene så jeg tog dem ud og dækkede med folie mens at køllen fik lov til at trække, ca. 20 minutter, og det passede ok. Selve køllen den gav jeg altså 2 timer først, og så fik den jo ca. 30 minutter mere mens risene kogte, og den blev dejlig mør, men ønsker du rød eller rosa kølle skal den jo ikke have så lang tid, jeg hælte også lidt vand i bradepanden under stegningen så fedtet ikke brændte fast.

  -   2007-03-23 16:47:00
Spekulere på hvor længe mon de ris skal være i ovnen, for 1½ kg. lammekølle ved kun 175 grader vil jeg tro skal op og have 2 timer eller mere

  -   2007-03-23 16:45:51
Vil tro det er løse ris

  -   2005-01-01 01:01:01
løse eller grødris

  -   2005-01-01 01:01:01
Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den

  -   2005-01-01 01:01:01
Let og lækker, risene bliver cremet næsten som melanesiske ris, absolut en påske middag værdig.