Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Vietnamesiske grillspyd med jordnøddesauce

Vietnamesiske grillspyd med jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Skinkeschnitzel - SkinkeschnitzlerOprindelsesland : Vietnam - Vietnamesisk - Vietnamesiske

Vietnam - Vietnamesisk - VietnamesiskeIndsendt :





Ingredienser:
2 skinkeschnitzler af inderlår, ca. 300 g
 saften af en 1/2 citron
1 fedhvidløg
1/2 stilkcitrongræs eller 1 tsk revet lime- eller citronskal
 salt
 peber
6 småtræspyd
 
 Salat
1 spsk.soja
1 spsk.olie
 saften af 1/2 citron
1-2 tsk.sukker
 salt
 peber
1/4 hvidkål
1/2 agurk
1/2 pakkekinesiske ægnudler
 
 Sauce
150 g.kokosmel
3 dl.vand
1/2 løg
1/2 stilkcitrongræs eller 1 tsk lime- eller citronskal
1-1 1/2 frisk rød chili
1 lille fed hvidløg
1/2 spsk.olie
2 spsk.peanutbutter
1 1/2 tsk.sukker
 


Opskrift:

Skær schnitzlerne i stykker på 2 x 2 cm og fordel dem på 6 små træspyd, der lægges i en lille bradepande eller et ovnfast fad.

Hak hvidløg og citrongræs fint og rør det med citronsaft, salt og peber. Hæld det over kødet og stil det i køleskab.

Imens laver du salaten. Når du er færdig med salaten, steger du spydene. De kan steges under grill eller ved 275 grader i 18-20 minutter, hvor de vendes to-tre gange. Se til dem undervejs.

Rør soja, olie, citrongræs, sukker, salt og peber sammen. Ægnudlerne brækkes i mindre stykker - knus dem i en plasticpose, fx med en hammer. Vend dem i sojablandingen. Snit kålen i 1 mm tynde strimler og kom dem i en salatskål. Agurken skylles og halveres på langs, kernerne skrabes ud med en teske og kasseres. Agurken skæres i 3 mm tykke halvmåneformede stykker og kommes i salatskålen. Lige inden servering blandes salaten.
Kokosmelet overhældes med kogende vand og trækker 5 minutter. Løg, hvidløg og citrongræs pilles og hakkes. Chilierne befries for kerner og skæres i små stykker. Løg, hvidløg, chili og citrongræs steges i olie på en pande i 2 minutter ved god varme. Peanutbutter tilsættes og steger med i 1 minut. Kokosmelet med væde hældes gennem en sigte. Det er væden, du skal bruge! Kokosmælken kommes i jordnøddesovsen sammen med sukkeret.
Sovsen koges op og simrer 2 minutter til den er kogt lidt ind.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14057 gange,
og udskrevet 354 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Der er flere fejl og mangler i denne opskrift. F.eks. står der intet om, at ægnudlerne skal koges. Hvis de indeholder "Det 3. krydderi", som de små Yum Yum poser gør, så skal de koges. Og hvor meget er ½ pakke. Hvad nu, hvis jeg har købt en pose med ½ kg.? Og hvorfor skal man koge ekstrakt ud af kokosmel, når man (og vietnameserne) ville bruge en dåse kokosmælk? Og hvad er 1-1 chili? Men ellers var retten og kombinationen sur dressing og sød sovs delikat.