Tysk bondebrød

Tysk bondebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 portion surdej
600 g.hvedemel
 dl.vand
2 tsk.salt
35 g.smør
1 æg til pensling
 
Opskrift:
Rør surdejen igennem.

Tilsæt vand og salt, tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem (min 5 minutter), til den er smidig og glat, form den til en kugle og læg den i et fad. Skær smørret i tynde skiver og fordel det på dejens overflade, drys med lidt mel. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i køleskab i 24 timer.

Ælt den hævede dej igennem på et melet bord, arbejd smørklatterne godt ind i dejen, tilsæt lidt mere mel, men endelig ikke for meget. Form dejen til et ovalt brød og læg det på en plade med bagepapir, lad det efterhæve i ca 2 timer.

Tænd ovnen 300 grader. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs med en skarp kniv eller barberblad. Smid 1 dl. kogende vand ind i bunden af ovnen, luk lågen, sæt brødet i ovnen på midterste rille, smid yderligere 1 dl. kogende vand i bunden af ovnen og lad brødet bage i 8 minutter, sænk temperaturen til knap 200 grader, åben lågen et øjeblik for at sænke temperaturen og bag videre i ca. 50-60 minutter. Lad brødet afkøle på en bagerist.

karakterer:
Opskriften er vist 18202 gange,
og udskrevet 309 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal der ikke gær i denne ops.?