Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bov af gotlam med stegte endivier kartoffelpure med olivenolie og

Bov af gotlam med stegte endivier kartoffelpure med olivenolie og, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.bov af gotlam eller anden lam
 smør til stegning
2-3 spsk.hakket, frisk kørvel, eller persille
 
 Tilbehør
4 endivier (julesalat)
1 spsk.olie
50 g.mel
1 kg.kartofler
 dl.olivenolie
40 g.revet parmesan
 


Opskrift:

Boven skal udbenes, så kun lårbenet sider tilbage (bed evt. slagteren gøre det). Fjern hinder og evt. tykt fedtlag. Stegen skal ikke snøres. Lad kødet ligge i stuetemperatur i mindst 1 time før stegning.

Læg boven på en velsmurt bradepande, og steg den som du selv ønsker i ovnen ved 225 grader, idet der skrues ned til 175 grader de sidste 5-10 minutter af stegetiden.
Lad stegen hvile tildækket i mindst ½ time inden udskæring. Ved stegning efter denne metode ved ret høj temperatur og uden at snøre kødet opnår man, at kødet samler sig, og at man ved udskæring får pæne skiver.
En stegetid på i alt ca 45 minutter vil give rosa kød.
Ønskes det næsten gennemstegt skal de have 10-15 minutter længere.

Sauce:
Fedtstoffet hældes fra bradepanden, som derefter koges godt af med ca. 1½ dl. af kartoffelvandet. Sennep samt rigeligt med frisk kørvel (eller persille) røres ud heri, og der smages til med salt og peber.

Mens kødet steger forberedes tilbehøret: Endivierne koges møre i letsaltet vand, løber af og presses flade og fri for væde i et klæde. Melet brunes i ovnen eller på en tør pande og sigtes. Endivierne vendes heri. Inden serveringen steges de gyldne på panden i afklaret smør.

Kartoflerne koges eller dampes møre og pureres (moses). Smages til med salt og hvid peber. Olivenolie røres i til man har en fast, men porøs masse. Ved serveringen ”kugles” pureen op og drysses med revet parmesan.

Tilbehøret serveres sammen med skiver af boven med lidt sauce oven på varme tallerkner eller på et varmt fad.

Tips:

Olivenolie hører til de ingredienser, hvor det ikke betaler sig at spare. Koldpresset jomfruolie, der ikke er gul, men let grønlig og som har en fin aroma, bør bruges her.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 12366 gange,
og udskrevet 219 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu